Cauțiune de 500.000 de lei și 15 ore de audieri pentru fostul șef al SRI Florian Coldea

Fostul șef al SRI Florian Coldea, fostul general SRI Dumitru Dumbravă, autorul sintagmei „câmpul tactic” din justiție, și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar de către DNA, după audieri maraton într-un dosar în care sunt acuzați de trafic de influență și de spălare de bani. Procurorii au stabilit o cauțiune de 500.000 de lei, cu un termen de 7 zile pentru plata sumei.

lorian Coldea a ieşit vineri dimineață din sediul DNA după mai bine de 15 ore de audieri, refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor.

Atât Florian Coldea, cât și fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, precum şi avocatul Doru Trăilă, au ajuns la audieri la DNA înainte de ora prânzului.

Ei sunt suspectați de trafic de influență și de spălare de bani, într-un dosar deschis în urma unui denunț făcut de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Joi, într-o intervenție la Antena3, Cătălin Hideg, omul de afaceri care a făcut denunțul împotriva foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a acuzat că cei doi i-ar fi cerut - prin intermediul avocatului Doru Trăilă - 600.000 de euro plus TVA pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene.

Acuzațiile denunțătorului lui Coldea: „M-au amenințat că nu știu cu cine mă pun, că ei conduc România”
După plata unei tranșe de 100.000 de euro, cei doi ar fi început să-l amenințe pe Hideg să plătească restul sumei contractuale. Omul de afaceri spune însă că nu are nicio dovadă și că nici nu este sigur că banii ar fi ajuns la Coldea.

El a susținut că a vorbit cu mai multe persoane până să-i fie recomandat să-l ia pe Doru Trăilă ca avocat: „Dan Tocaci a vorbit cu Bogdan Neidoni, Bogdan Neidoni cu domnul Coldea, domnul Coldea a vorbit cu domnul Dumbravă. Dumbravă m-a primit la birou pentru a discuta despre această situație, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare a acestei situații. După care mi l-a recomandat pe domnul Trăilă”.

Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: