Ce a declarat Ciurel în faţa judecătorilor

Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a dat marţi declaraţii în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, în dosarul privind contractele de asistenţă juridică încheiate cu casa de avocatură Şova şi asociaţii.

Potrivit lui Ciurel, decizia de a apela la o casă de avocatură a fost luată deoarece juriștii de la Rovinari nu erau specializați în drept comercial și bancar, nu cunoașteau o limbă de circulație internațională și se aflau și în conflict de interese, întrucât făceau parte din categoria celor expropriați. "Discuțiile cu finanțatorii erau începute încă din anul 2004. Discutam cu 6 sau 7 bănci în paralel. Referatul din 15 noiembrie a fost aprobat de directorul general, iar direcția comercială din CE Rovinari a întocmit un memoriu justificativ, care a fost vizat de mai multe persoane, inclusiv de către mine. În el se spunea că acest serviciu poate fi contractat fără a se face licitație. Nu era problema mea partea de achiziții", a declarat Ciurel, citat de Agerpres.

Ciurel a arătat că acel contract de asistență juridică a fost semnat în 2007, cu o valoare estimată de 280.000 lei pe un an, iar ulterior a fost prelungit cu trei acte adiționale. (A.A.)

Vizualizări: 4,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: