Ce a făcut bărbatul din Motru în ziua dispariției. Căutat de patru zile!

Disperare pentru familia și prietenii bărbatului de 45 de ani din Motru, dispărut de marți de acasă. Atunci acesta a plecat de lângă soția sa fără să spună ce gânduri are. Au urmat zile de căutări asidue, dar fără nici un rezultat. Unii localnici susțin că l-ar fi văzut pe Ion Stănulescu prin oraș, dar imaginile surprinse de camerele care supraveghează toate străzile din oraș nu confirmă informațiile respective.

Ion Stănulescu are doi copii minori acasă, un băiat și o fată. Ultima discuție acasă a avut-o cu soția sa, căreia i-a spus că merge să se plimbe. A ieșit pe ușa apartamentului și dus a fost. „A zis că iese la aer, m-a întrebat dacă plec eu undeva ca să își ia cheia, și atât. Nu are acte sau altceva cu el, nici bani nu avea. Nu a mai avut o astfel de plecare, că dacă ar mai fi avut un antecedent nu îl lăsam să plece. Ne așteptăm la ce e mai rău, dar sperăm să fie totuși bine. Sunt oameni care spun că a fost văzut prin oraș. Trei oameni în care avem încredere ne-au spus că l-au văzut, dar nu au știut să ne anunțe pentru că nu aflaseră că e dispărut”, afirmă soția Claudia Stănulescu.

Vestea că ar fi fost văzut umblând pe străzile din oraș le-a dat speranțe de mai bine celor care îl cunosc pe Stănulescu, însă doar pentru scurt timp. Locurile în care oamenii spuneau că a fost văzut acesta sunt monitorizate de camere de supraveghere, iar imaginile arată alte persoane prezente acolo, nu pe Stănulescu. Tot ce le-a mai rămas acum rudelor este să continue să spere că bărbatul va fi văzut cu adevărat de cineva, căutările de până acum dovedindu-se a fi zadarnice. „Am fost în toate căutările posibile. Am împărțit poze la taximetriști, la cei care fac maxi-taxi, l-am căutat cu Poliția și Jandarmeria, cu câini de urmă, în zona pădurilor, dealuri, lacuri, tot ce era posibil și degeaba. Și pe râu l-am căutat și nimic. Am discutat cu cei care sunt la ciuperci în pădure și nu l-a văzut nimeni. Câțiva oameni spuneau că l-ar fi văzut în oraș, dar nu se confirmă prin ceea ce am văzut noi pe camerele de supraveghere. Nu este el persoana din imagini”, spune Alex, un nepot al bărbatului dispărut.

 Și-a sunat sora

Cu puțin timp înainte de a pleca de acasă, Ion Stănulescu și-a sunat una dintre surori pentru a-i spune că renunță la medicamentația pe care o lua de circa două săptămâni pentru depresie. Omul avea senzația că se simte mai bine, motiv pentru care a și dorit să plece la plimbare. „Pe mine m-a sunat în jurul orei 11.00 și a zis că nu mai ia tratamentul, că îi este mai bine și că dacă e ceva mă sună. Pe la 3 și ceva după masă m-a sunat soția lui, cumnata mea, să îmi spună că nu îl găsește, că are telefonul închis și nu știe de unde să îl ia. Am pornit căutările prin oraș, peste tot, am mers la Poliție și nu l-a găsit nimeni. Sunt oameni care spun că l-ar fi văzut, dar nu cred. Nu avea nici unde să se ducă pentru că acasă la țară, de exemplu, au fost fratele și părinții mei să verifice și nici urmă de el. La mine nu a venit, mai am o soră la Severin și nu este nici la ea. În Motru îl știe toată lumea de la atelierul de tâmplărie în care lucra, tot orașul îl cunoaște că probabil a pus mobilă în toate apartamentele, dar nu cred că l-ar vedea cineva și nu ne-ar anunța. Oricum, dacă îl recunoaște cineva să sune la 112 că el, fiind fără medicamente, nu știm cum reacționează”, spune sora bărbatului.

 Spovedanie la preot

În acțiunile de căutare au fost implicați și mai mulți localnici, inclusiv femei. Una dintre ele spune că a discutat chiar și cu preotul de la biserica la care mergea Stănulescu și a aflat că acesta se spovedise cu câteva zile înainte de a dispărea de acasă. „Câinele polițiștilor a luat-o de la bloc în jos, spre locul lui de muncă, și apoi s-a întors. Am fost peste tot la căutări și nicio urmă. Am vorbit și cu preotul și mi-a spus că a fost la el și s-a spovedit cu vreo două săptămâni în urmă. Un băiat bun, de nota 10, omenos și sufletist. Avea supărări că lucra prea mult. La patron, sâmbăta și duminica, fără odihnă, fără pauze, se îmbolnăvește omul. Nu mai găsiți pe altcineva mai bun în oraș ca el. Îi murise tatăl, maică-sa e femeie în vârstă, supărată și ea, cine știe câte s-au acumulat în el”, spune Aurica Rusu.

Vizualizări: 16,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: