O târgujiancă expune la Institutul Român de Cultură din Veneţia

Galeria Mică a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția va găzdui, pe data de 10 octombrie 2023, la ora 17:00, vernisajul expoziției de artă intitulată "Human Nature: Continuing the Conversation." Această expoziție este rezultatul colaborării dintre Cristina Cioplea din România și Gila Frost Miller din Israel, curatoriată de Dorina Cioplea-Văduva (România) și Roni Reuven (Israel). Lucrările vor putea fi admirate de public între 10 și 15 octombrie, în intervalul orar 15:00 - 20:00.

Expoziția "Human Nature: Continuing the Conversation" reprezintă o continuare a dialogului artistic între cele două artiste Cristina Cioplea și Gila Frost Miller. Deși locuiesc la distanță una de cealaltă, artistele reușesc să exprime complexitatea și simplitatea naturii umane într-un mod profund. 

Cristina Cioplea locuiește și lucrează în orașul Târgu Jiu, România. Aceasta aduce în lucrările sale o viziune magică și melancolică asupra naturii umane. Folosind materiale și tehnici tradiționale și contemporane, ea creează opere grafice, sensibile și feminine, care surprind esența vieții umane. Lucrările sale prezintă flori, fluturi, copaci, culori și texturi diferite, toate reflectând fragilitatea și schimbările inevitabile din viața noastră.

Pe de altă parte, Gila Frost Miller explorează tradițiile și moștenirea sa culturală, mama sa având rădăcini în România şi Israel. Lucrările ei includ piese de textile etnice primite de la femei din Israel. Prin refolosirea acestor materiale și prin intervenții artistice, Gila reușește să creeze opere care spun povești autentice și adânci despre natura umană.

Expoziția "Human Nature: Continuing the Conversation" propune o privire asupra naturii umane din două perspective unice, oferind publicului ocazia de a explora conexiunile dintre tradiție și inovație, exterioare și interioare, România și Israel. Această colaborare artistică aduce în prim-plan întrebări profunde despre viață și identitate, oferind o experiență vizuală bogată și emoționantă.


 

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: