Ce amenzi au primit gorjenii prinși fără mască

235 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.900 de lei, au fost aplicate într-o singură zi gorjenilor care nu au respectat normele de distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus.

"În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 14 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19", a transmis IPJ Gorj.

În total, 202 polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.000 de persoane, 123 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 214 autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, menționează sursa citată.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: