Ce beneficii pentru sănătate au urzicile!

Urzicile sunt printre primele plante care apar primăvara și au numeroase beneficii pentru sănătate. S-a constatat că frunza de urzică ajută la ameliorarea durerilor și inflamațiilor articulare.

Câteva studii au arătat că oamenii au avut mai puține dureri articulare atunci când frunzele de urzică au fost aplicate pe zona afectată sau când au luat un extract din frunze împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi aspirina.

Frunza de urzică conține un compus numit UD-1 care pare să acționeze ca insulina în organism. Dar există rezultate contradictorii ale cercetărilor cu privire la faptul că urzica scade nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet.

Urzica a fost folosită de mult timp în medicina populară pentru a ajuta în cazul alergiilor sezoniere și a altor afecțiuni respiratorii ușoare.

Oamenii de știință cred că acest lucru se poate datora capacității urzicii de a reduce histaminele pe care corpul nostru le creează atunci când reacționează la un alergen.

Frunza de urzică este o sursă bună de calciu și alte minerale, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de boli de rinichi, osteoporoză și alte afecțiuni grave.

De asemenea, este bogată în multe vitamine, cum ar fi vitamina C, care este un ajutor puternic pentru sistemul imunitar. Poate chiar să protejeze împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Frunza de urzică conține, de asemenea, vitamina A, care este necesară pentru sănătatea ochilor.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: