De ce trebuie consumat cât mai des usturoi verde!

Consumul regulat de usturoi verde oferă câteva beneficii semnificative pentru sănătate. Compușii activi din usturoi sunt capabili să scadă tensiunea arterială, ceea ce poate fi de fapt o salvare, deoarece hipertensiunea este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.

Mai multe studii au indicat capacitatea usturoiului de a reduce tensiunea arterială, unul dintre ele arătând că 600 până la 1.500 de miligrame de extract de usturoi administrat pe o perioadă de 24 de săptămâni a redus tensiunea arterială la fel de eficient ca și medicamentele. Se crede că sulful conținut în usturoi este transformat de celulele roșii din sânge în hidrogen sulfurat gazos, care, pe măsură ce se extinde, lărgește vasele de sânge, ceea ce, la rândul său, ajută la reglarea tensiunii arteriale. La fel ca în cazul tuturor afecțiunilor medicale, este recomandat să folosiți usturoiul pentru a trata hipertensiunea arterială numai după ce vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Usturoiul are proprietăți antibiotice și poate să ucidă celulele canceroase, iar un studiu efectuat pe peste 40.000 de femei de vârstă mijlocie a constatat că cele care consumau regulat usturoi, precum și alte fructe și legume, aveau un risc de cancer de colon cu 35% mai mic.

Usturoiul ajută la prevenirea răcelii comune prin creșterea imunității, o singură doză zilnică reducând cu până la 63% șansele de a contracta o răceală. Dacă sunteți unul dintre cei 37% ghinioniști și vă îmbolnăviți oricum, usturoiul vă poate ajuta și în acest caz, experții explicând că administrarea de suplimente de usturoi poate reduce timpul de îmbolnăvire cu 60-70 la sută, astfel încât să aveți simptome doar pentru o zi sau două, spre deosebire de cele cinci zile de suferință mai obișnuite.

Usturoiul este întotdeauna cel mai bun dacă este consumat în stare crudă și dacă se poate chiar usturoi verde, ușor de găsit mai ales primăvara. Cu toate acestea, usturoiul proaspăt gătit poate fi un pic mai ușor pentru nas și papilele gustative și poate fi, de asemenea, destul de benefic.

Experții recomandă adăugarea acestuia în tocănițe și supe, și există numeroase alte feluri de mâncare care ar putea beneficia de adăugarea de usturoi. 

Vizualizări: 1,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: