Ce beneficii poate aduce consumul de nuci

Curele de nuci sunt un remediu bun pentru tulburările de stomac și intestine: ulcere, diaree, constipație. Poți mânca miez de nucă zilnic (100 de grame pe zi). Nucile se mestecă îndelung înainte de a fi înghițite. Se consumă proaspete sau ușor prăjite, pentru a fi mai ușor de digerat.

Nuca este considerată un stimulent al memoriei și este recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere și al tulburărilor sistemului nervos. Pentru cei surmenați și slăbiți, un pumn de miez mărunțit se amestecă cu 1 lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe. Pentru mărirea capacității de memorare în perioadele de învățare, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere polifloră. Amestecul se mănâncă pe îndelete, mestecând bine.

Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conțin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecțiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu: Ia cojile verzi de nuc, strivește-le și pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile.

Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriță din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poți folosi soluția și ca antiinflamator, antiseptic și bactericid. De asemenea, remediul ajută la stimularea digestiei.

Antioxidanții conținuți în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului și tensiunea arterială. De asemenea, consumul periodic de nuci întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.

Iată o rețetă eficientă pentru sănătatea inimii: 3 miezuri de nucă pisate, 1 linguriță de polen și 2 linguri de miere se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Tot acest amestec se ia zilnic, pe stomacul gol, dimineața.

Consumatorii de nuci prezintă un risc mai mic de a face un atac de cord, deoarece conțin vitamina E, care are valoare antioxidantă. Astfel, 8 nuci pe zi mențin inima sănătoasă și previn apariția atacului vascular cerebral.

Mănâncă nuci de cel puțin două ori pe săptămână și vei avea un risc de două ori mai mic de a suferi o criză cardiacă subită, față de cei care nu mănâncă deloc acest fruct.

Vizualizări: 1,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: