Ce condimente se recomandă pentru pește

Important, atunci când găteşti peşte, este ce condimente foloseşti pentru un gust deplin. Fie că doar prăjeşti pestele sau vrei să îl găteşti la cuptor ori să îl prepari în alt mod, condimentele sunt cele care îi vor desăvârşi gustul.

Peștele umplut este o mâncare festivă prin excelență dar au început să apară chiftelele, perişoarele de peşte, sarmalele de peşte, dovlecei sau ardei umpluţi cu peşte, iar mai recent, cârnaţii de peşte. Plachia de pește este un fel de mâncare special pregătit adesea la ocazii festive. În prepararea acesteia se folosește șalăul, crapul sau carasul. Indiferent ce alegeţi să preparaţi, important este să alegeţi condimente potrivite.

1.Mărar – atât semințele, cât și frunzele de mărar dau un gust si o aromă deosebită peștelui, într-o varietate de preparate și rețete. Merge adăugat în orice fel de preparat de pește, dar, în special, în prepararea somonului.

2.Coriandrul oferă una din cele mai puternice și intense arome mâncărurilor, de aceea, este o plantă aromatică perfectă pentru a prepara un pește gustos. Acesta se regăsește în compoziția celor mai multe combinații de condimente create special pentru peste.

3.Măghiran Dulce – deși este destul de puțin folosit de amatorii de preparate din pește, acest condiment este unul dintre cele care se pretează cel mai bine acestor preparate. Planta este înrudită cu popularul oregano și este o alegere perfectă în mâncărurile cu peste, datorită aromei dulci pe care o impregnează în carne;

4.Pătrunjelul este planta nelipsită din aproape orice reteță de mâncare. Nu face excepție nici în cazul peștelui. În combinație cu lămâia și untul, acesta contribuie nu doar la aromatizarea subtilă și delicată a cărnii, dar și la frăgezirea acesteia.

5.Piperul este, la fel ca sarea, condimentul bun la toate. Nu există mâncare, cu atât mai puțin tip de pește, care să „strâmbe din nas” la aroma și picanteria pe care le oferă acest condiment;

6.Rozmarinul și coriandrul fac și ele casă bună împreună în rețetele de pește. Acestea se folosesc adesea împreună, pentru că dau o aromă specială și un gust savuros preparatului din pește.

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: