Sarmale de post cu ciuperci

Reţeta de sarmale de post este binevenită pentru aceia care preferă sarmalele, dar ţin postul din perioada crăciunului. Carnea este înlocuită cu ciuperci, restul ingredientelor fiind cele clasice din reţeta de sarmale.

Nu lipsesc din această reţetă de post varza murată şi orezul şi nici condimentele care dau gustul inconfundabil al sarmalelor.

Ingrediente:

o varză murată;

500 grame de ciuperci proaspete;

o ceapă mare;

2 linguri de ulei;

200 gr orez; sare;

piper; boia, cimbru;

250 ml suc de roşii sau bulion;

100 g morcov.

Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa, morcovul şi ciupercile. Căliţi ceapa cu uleiul şi un praf de sare, până devine sticloasă. Adăugaţi morcovul şi ulterior ciupercile. Când totul începe să se prăjească, puneţi orezul şi căliţi-l două minute. Asezonaţi totul cu sare şi piper apoi pregătiţi foile de varză.

Dacă varza e prea acră sau prea sărată, puneţi foile în apă rece pentru 10-15 minute. Le puneţi apoi la scurs, le îndepărtaţi cotorul şi umpleţi foile cu umplutura de ciuperci.

Tocaţi nervurile, cotoarele şi resturile ramase de la frunzele de varză acră şi puneţi-le în oală, alături de 1-2 crenguţe de cimbru uscat. Puneţi sarmalele şi turnaţi sucul de roşii, completând cu apă până la nivelul sarmalelor. Pentru că sarmalele de post nu au carne grasă în umplutură, le puteţi stropi cu puţin ulei. Se fierb la foc mediu spre mic până sunt făcute.

Vizualizări: 1,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: