Ce culori să alegi la un interviu de angajare

Felul în care te îmbraci atunci când te prezinţi la un interviu de angajare este foarte important. Potrivit unui sondaj, ai mai multe şanse să obţii slujba pentru care aplici dacă te îmbraci în haine de culoare negru, gri, albastru sau maro.

Site-ul de joburi CareerBuilder a realizat un sondaj în rândul a 2.099 de persoane care lucrează la firme de recrutare, în urma căruia a reieşit că cele mai bune culori care se pot purta la un interviu de angajare sunt albastru şi negru, iar cea mai proastă alegere este portocaliu. Fiecare culoare este asociată cu un mesaj. Negrul duce cu gândul la munca în echipă, iar albastrul este una din cele mai bune culori de purtat la un interviu de angajare, fiindcă degajă încredere şi siguranţă. Lisa Johnson Mandell de la AOL Jobs consideră că: "Şansele de a obţine un loc de muncă sunt cele mai ridicate când candidatul poartă bleumarin".

Culoarea gri înseamnă independenţă, capacitatea de a ieşi în evidenţă şi încredere în sine. Cămaşa albă sau bej par să nu fie cea mai bună alegere. Potrivit studiului acestea transmit că persoana este fadă sau că nu are încredere în sine, dar şi meticulozitate. Dacă purtăm maro vom inspira siguranţă, fiabilitate şi credibilitate. Roşu evocă pasiune şi putere. Este cea mai bună culoare când se urmăreşte convingerea sau impresionarea interlocutorului. Se asociază cu energie şi curaj.

Culorile precum ar fi verde, galben, portocaliu şi violet, reflectă bucurie şi atrag atenţia, dar nu se asociază neapărat cu încrederea sau angajamentul, valori ce trebuie transmise la un interviu de angajare.

Vizualizări: 2,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: