Ce fac gorjenii ca să reducă factura la electricitate

Gorjenii s-au săturat să plătească facturi din ce în ce mai mari la energia electrică, iar pentru asta au găsit o soluție. Cei mai mulți au început să își pună pe case panouri fotovoltaice. Chiar dacă sunt costisitoare, oamenii sunt de părere că investiția este una de durată.

Vara este anotimpul în care unele afaceri merg ca pe roate. Este și cazul celor care se ocupă cu montarea de panouri fotovoltaice. Cei care se ocupă de montare spun că sunt destul de eficiente, lucru ce se observă la facturi. Și numărul solicitărilor a crescut în perioada aceasta.

”Ca urmare a creșterii prețului la energia electrică, fiecare om vrea să aibă mai puțin la factură. Statul a ajutat o perioadă cu programul Casa Verde cu suma de 20.000 de lei, dar s-a terminat destul de repede. Oamenii vor să pună, însă ar trebui să îi ajute puțin și statul. Ele sunt rentabile. Au crescut solicitările, iar fiecare vrea să plătească tot mai puțin la curent”, a spus un instalator.

Pentru a face față la o casă și pentru a suplini energia electrică, un cetățean trebuie să își amplaseze circa 12 panouri fotovoltaice.

”Ar fi nevoie de 12 sau 15 panouri, depinde de putere. Acum s-a mai suplimentat puterea acestora. Pe timp de vară ar plăti foarte puțin la curent dacă au aceste panouri. Este vorba despre o reducere de circa 75% din factură”, a mai declarat instalatorul.

Oamenii sunt încântați și spun că investiția este una extrem de benefică. ”Sunt foarte bune. De când le avem plătim mai puțin la energia electrică. De exemplu, aveam facturi și de 400 de lei, pentru că avem frigidere, lăzi. Acum plătim mai putin de 200 de lei. Cred că este cea mai bună investiție, chiar dacă este costisitoare”, a spus un gorjean.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: