Ce face un medic stomatolog în cabinetul său. Gorjencele sunt înnebunite!

Un tânăr medic stomatolog încearcă să introducă o nouă modă în cabinetele de profil din municipiul Târgu Jiu. Pe lângă intervenţiile stomatologice, medicul aplică şi injectarea cu acid hialuronic şi toxină botulinică. Clientele deja îi bat la uşă şi se declară mulţumite de treaba medicului. Contraindicaţiile sunt puţine, iar reacţiile adverse şi mai puţine, spune dentistul care recomandă însă prudenţă în administrarea unor astfel de substanţe.

Florin Feroiu are 27 de ani şi practică stomatologia în propriul cabinet de aproape doi ani. Este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, urmând-o în carieră pe mamă, şi ea medic stomatolog.

Tânărul are şi competenţă în implantologie. Pentru a mai reduce cumva din frica de stomatolog, dar şi pentru a lărgi paleta de servicii oferite de cabinetul său, tânărul medic a ales să obţină o competenţă şi în injectarea cu acid hialuronic şi toxină botulinică.

Gorjencele, deşi reticente la început, apelează acum cu încredere la serviciile medicului. „Lumea nu este încă obişnuită cu această tehnică, dar încet-încet începe să prindă şi la Târgu Jiu. Pentru augmentările buzelor, media de vârstă este 20-30 de ani, iar la estomparea ridurilor periorale apelează persoanele de vârsta a treia. Acidul hialuronic este o substanţă care se găseşte în mod natural în organismul uman, practic un risc alergic nu există. Însă, pot să apară diverse vânătăi, un edem post-injectare”, a precizat Florin Feroiu, medic stomatolog.

Pentru a obţine o mărire a buzelor, de exemplu, injecţia se face fie efectiv în volumul buzei, fie la limita dintre tegument şi buză. „În prima zi se face o augmentare generală. Persoana fiind supusă mai multor înţepături şi apărând acel edem, nu poţi să-ţi dai seama de eventuale asimetrii, aşa că se cheamă a doua zi la corectură, după care se aşteaptă o săptămână până la următorul consult. Manopera se face sub anestezie locală, durerea este tranzitorie”, mai spune medicul Florin Feroiu.

Cert este că acidul hialuronic este contraindicat în infecţia cu streptococ deoarece această bacterie elimină o enzimă care resoarbe acidul şi de asemenea este contraindicat în stări generale alterate sau în boli mai ales de natură dermatologică. „Eu, ca medic, recomand acidul hialuronic pentru rezolvarea unor deficienţe estetice, dar nu îndemn pacientele mele să facă abuz, intervin numai acolo unde este cazul. Sunt persoane care vor să le fie administrate poate trei fiole, eu unul nu fac aşa ceva. Tot procesul durează cam o jumătate de oră”, a declarat Florin Feroiu, medic stomatolog.

Pentru a atrage cât mai multe gorjence în cabinetul său, medicul stomatolog a lansat şi un concurs pe pagina sa de Facebook. Premiul a constat într-o augmentare gratuită a buzelor, fericita câştigătoare fiind o tânără din Târgu Jiu care şi-a dorit cu tot dinadinsul o astfel de intervenţie. „Concursul l-am organizat pentru că este un mod de a face stomatologia mai atractivă, frica de stomatolog este una din acele frici împământenite şi astfel de concursuri pot să mai atenueze din şoc. Intervenţia a decurs foarte bine, câştigătoarea este încântată de rezultat”, a mai spus medicul Florin Feroiu.

Ca şi indicaţii pe care o pacientă trebuie să le respecte după ce a apelat la acid hialuronic se numără în primul rând o hidratare corespunzătoare. „Depinde foarte mult de metabolismul persoanei, de cum respectă indicaţiile medicului. Este indicată o hidratare eficientă cu apă, nu cu alte lichide, vârsta este un factor care face să se metabolizeze mai repede acidul hialuronic, bagajul genetic, administrarea vitaminei C, antiinflamatoarele. Tratamentul durează în medie între două şi şase luni. Apoi, poate opta din nou pentru tratament”, a mai spus medicul Florin Feroiu. 

O astfel de intervenţie costă în jur de 200 de euro fiola, o fiolă are un mililitru şi este suficientă pentru o mărire vizibilă. În prima noapte de la administrare, pacientele trebuie să doarmă cu privirea către tavan, nu trebuie să aplice ruj în primele 48 de ore, să aplice comprese reci şi să se maseze în zona respectivă.

Galerie foto




Vizualizări: 51,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: