Ce-i lipsește celei mai dezvoltate localități din Gorj

Cea mai dezvoltată comună din județul Gorj , acolo unde cetățenii beneficiază de sistem de alimentare cu apă, canalizare, gaze, drumuri asfaltate, unități de învățământ moderne, sală de sport, bazin de înot, locuri de joacă, și proiecte europene, ar mai fi nevoie de locuri de muncă.  Vorbim de comuna Bustuchin, acolo unde autoritățile locale încearcă acum să găsească soluții pentru ca localnicii să-și câștige existența.


 


Autoritățile locale au gândit și un proiect pentru producătorii locali, astfel încât să-și valorifice produsele la depozitul de legume și fructe care va deveni funcțional în perioada următoare.

Mai mult decât atât, aici au fost implementate și o serie de proiecte cu finanțare europeană pentru a rezolva această problemă socială, în sensul că mai mulți cetățeni care nu au venituri au făcut gratuit cursuri de perfecționare și unii dintre ei sunt susținuți pentru a-și deschide propriile afaceri.

Cu toate acestea nevoia locurilor de muncă reprezintă o problemă pentru autoritățile locale din comuna Bustuchin. ”Ce ne lipsește la Bustuchin? Locuri de muncă. Oricât am încercat noi să combatem acest fenomen, încă mai este nevoie să lucrăm aici. Spre deosebire de alte localități nu ne putem plânge că pentru că avem aici industrie, însă ar mai fi nevoie de investitori care să creeze locuri de muncă. Ne gândim acum și la ceva proiecte sociale ca să susținem cetățenii care vor să muncească. Noi am mai avut astfel de proiecte cu finanțare europeană și au dat roade. În acest moment pentru mine, problema socială este pe primul plan”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: