Ce înseamnă și cum se obține un aviz de protecția muncii?

O societate, indiferent de tipul de activitate desfășurată, trebuie să promită un cadru sigur de muncă pentru fiecare angajat. Asta înseamnă că sunt necesare măsuri prin care riscurile și pericolele de boală sau accidentare să fie depistate și prevenite. De verificarea implementării și respectării acestora se va ocupa o firmă specializată care prestează servicii de protecția muncii, astfel încât să se poată obține avizul de funcționare. Opteaza pentru o firma de protectia muncii precum Outstand dacă îți dorești să asiguri un cadru de lucru lipsit de pericole și eficient pentru întreg personalul pe care îl ai în subordine.  

Este obligatoriu să avem protecția muncii la zi?

Există un cadru legal bine reglementat care vizează în mod direct serviciile de protecția muncii și care stabilește caracterul obligatoriu al acestora. Deși este un domeniu foarte important pentru orice societate, angajații au parte de libertate în ceea ce privește modul în care doresc să se ocupe de acest aspect. Mai exact, există posibilitatea de internalizare a responsabilității, dar nu este abordarea ideală, dacă nu există experiența necesară, date fiind schimbările legislative foarte frecvente. Așadar, pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră funcționează conform normelor în vigoare, o firmă de protecția muncii vă poate ajuta să evitați orice risc.

Care sunt normele legislative în acest sens?

Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 a securității și sănătății în muncă este principalul act normativ care reglementează măsurile și condițiile de siguranță care trebuie asigurate de fiecare societate în raport cu angajații săi. Aceasta stabilește principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securitatea lucrătorilor, iar prin activitatea sa, Outstand se asigură că toate acestea sunt respectate, astfel încât să se poată obține un aviz de protecția muncii fără de care funcționarea societății nu este posibilă.

Cum se face instructajul de protecția muncii?

Parte din demersul de evitare a riscurilor specifice o reprezintă procesul de instruire a personalului. Ocupantul fiecărui post trebuie să cunoască în mod clar care sunt riscurile la care este expus și ce trebuie să facă în contextul unei situații de urgență, astfel încât să reducă eventualele daune la minim.

Outstand propune o aplicație online, prin intermediul căreia informații concrete de maximă importanță sunt furnizate periodic tuturor persoanelor din organizație. Fișa postului, planuri de acțiune privind situații concrete, măsuri de siguranță ce trebuie respectate constant și nu numai, fac parte dintre materialele care stau la baza unui instructaj în protecția muncii complet și sigur. În final, se vor realiza evaluări multiple prin care se testează nivelul de pregătire al salariaților, astfel încât să se depisteze unde sunt necesare îmbunătățiri și se acționeze în consecință.

Unde poți apela pentru servicii de protecția muncii?

Outstand este una dintre firmele ale căror nume au o puternică rezonanță în acest domeniu. O echipă tânără și dedicată de specialiști este întotdeauna gata să te ajute nu doar cu asistență și consultanță în ceea ce privește implementarea unor măsuri concrete, ci și cu servicii de evaluare și prevenire a riscurilor asociate fiecărui post sau tip de activitate prestat.

Securitatea și sănătatea în muncă; Organizarea apărării împotriva incendiilor și Situații de urgență; Resursele umane; Evaluarea de riscuri sau medicina muncii sunt câteva dintre ramurile protecției muncii pe care Outstand ți le asigură pentru a avea garanția faptului că afacerea ta funcționează în baza unor principii sigure și sănătoase. În acest mod nu doar că ții riscurile la distanță, dar eviți și contravențiile care ar putea rezulta din nerespectarea legii, în urma unui control ITM.

Outstand Solutions creează de peste 12 ani cadre sigure și eficiente de muncă!

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: