Ce legume puteți planta în luna septembrie!

Există o serie de legume de toamnă, care se pot planta în luna septembrie și pot rezista bine peste iarnă. Astfel, primăvara deja veți avea o primă recoltă din acestea, unele urmând să rodească chiar și toamna târziu.

O mulțime de legume și flori pot fi semănate sau plantate în septembrie printre acestea fiind trufandalele de primăvară, precum spanacul, salata verde sau ceapa verde.

Spanacul este una dintre legumele toamnei care poate fi plantat în luna septembrie pentru cules în primăvara viitoare. Semănați direct, la mică adâncime, în sol bine pregătit sau în ghivece.

Mai este timp să semănăm culturi de salată pentru a le recolta în săptămânile următoare sau pentru primăvara viitoare. Semănați într-un loc adăpostit în aer liber sau creșteți în ghivece.

Mazărea rezistentă poate fi însămânțată în septembrie pentru a ierna și a produce o recoltă timpurie.

Ridichile se maturizează în doar câteva săptămâni, așa că merită să semănați un lot târziu de semințe acum. Solul cald și condițiile blânde le vor asigura maturizarea la timp pentru salatele de toamnă.

Ceapa și usturoiul pot fi semănate în septembrie. Plantarea bulbilor de ceapă si usturoi toamna înseamnă că veți obține o recoltă mai devreme în anul următor. 

VEDETE

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: