Cu ce putem înlocui conservantul din comerț în dulcețuri și conserve!

Sezonul dulcețurilor și al murăturilor a început din vară și gospodinele folosesc conservant şi alte condimente la plic atunci când le pregătesc. Pentru persoanele care nu agreează conservanții la plic și preferă produsele sănătoase există numeroase alternative chiar în bucătărie.

În locul conservantului din comerț mulți bucătari ne recomandă sarea grunjoasă pentru conservele de murături. Ea este ideală la prepararea murăturilor, ajutând legumele şi fructele să nu se altereze peste iarnă.

Pentru dulciuri, zahărul înlocuiește perfect conservantul din comerț. Acesta poate fi folosit la prepararea dulcețurilor, gemurilor, jeleurilor, marmeladei dar și a murăturilor dulci.

Uleiul este un alt produs care înlocuiește conservantul din comerț. El blochează contactul cu aerul, opreşte dezvoltarea fungilor şi mucegaiurilor şi reduce rată de oxidare a unui produs alimentar, lucru care ajută la prevenirea alternării rapide și poate fi folosit deasupra sticlei de bulion, unde se toarnă încins, într-o peliculă fină. Zacusca sau tocănița de legume pot fi și acestea sterilizate cu o peliculă de ulei încins.

Hreanul este, de asemenea, un înlocuitor perfect al mix-urilor dăunătoare pe care le găsim în comerț. Folosește doar 50 de grame de hrean la un litru de apă și efectele vor fi uimitoare pentru murăturile tale. 

Gospodinele mai știu și câteva ierburi care ajută la conservare cum sunt: crenguţele de vişin, salvia, cimbrul, rozmarinul și florile de mărar.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: