Ce mai întreabă gorjenii la DSP: Coronavirusul intră pe geam?

După apelurile hazlii ori reclamații care mai de care mai amuzante ce au ajuns la instituțiile statului, gorjenii bifează și câteva apeluri nostime către inspectorii de sănătate publică. Aceștia sunt sunați și întrebați dacă nu cumva coronavirusul intră pe geam și ar trebui să stea cu geamurile închise ori sunt înjurați că umflă cifrele cu îmbolnăvirile.

„Bună ziua! Am o întrebare. Coronavirusul ăsta intră și pe geam?” A fost un apel pe care l-au primit, în aceste zile, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. „Noi i-am spus că nu e posibil și trebuie să deschidă geamurile, să aerisească. Apoi ne-a blocat: Păi da, dar ați spus că se transmite prin aer. Eu stau la parter, la bloc. Dacă intră pe geam? O să stau cu ferestrele închise”, a conchis gorjeanul.

Și nu este singurul apel care mai stârnește amuzament în rândul celor care răspund acum la telefon, la DSP. „Stăm la telefon chiar și cu orele. Oamenii au multe întrebări. Unele ne mai fac să râdem, le răspundem la toate, încercăm să le explicăm și să înțeleagă că nu e de glumă cu acest virus. Ne sună și ne întreabă de ce nu le dăm banii că s-au testat pe banii lor, dar noi nu putem să decontăm aceste teste. Mulți ne înjură. La început, ce-i drept, ne sunau mai des cu înjurături. Spuneau că suntem mincinoși, ne făceau în toate felurile, spuneau că nu există virusul ăsta și noi inventăm cifrele de pozitivi să îi ținem pe ei în casă. Dar acum mulți au început să conștientizeze pericolul și să ia în serios acest virus”, a spus un reprezentant al DSP Gorj.

Medicii i-au sfătuit, din nou, pe gorjeni să fie sinceri când se face ancheta epidemiologică, să se izoleze și să anunțe persoanele cu care s-au întâlnit în ultimele trei zile înainte de pozitivare tocmai pentru ca acestea să poată fi izolate și virusul să poată fi ținut sub control.

„Ne lovim și de problema că încă sunt foarte multe persoane care nu cred în validitatea testului PCR. Există discuții că ei nu sunt pozitiv, că nu au de ce să stea acasă, că statul umflă cifrele de pozitivi. Am fost sunați și întrebați când le dăm banii pentru testele PCR care au ieșit pozitive”, a explicat medicul epidemiolog Ramona Vasile.

Vizualizări: 1,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: