Rânca, plină de 1 Decembrie. Se deschide sezonul de schi

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În minivacanţa de 1 decembrie se va putea schia la Rânca. Stratul de zăpadă depăşeşte deja 15 centimetri, iar cabanierii sunt în focurile pregătirilor. Peste 7.000 de turişti sunt aşteptaţi în zona montană a judeţului Gorj la sfârşitul acestei săptămâni.

Este forfotă mare în bucătăriile cabanelor şi hotelurilor din Rânca. Toţi proprietarii de cabane se pregătesc pentru a primi miile de oaspeţi în minivacanţa de 1 Decembrie. Tot de vineri ar putea fi deschis şi sezonul de schi. „Preţurile vor rămâne la fel ca anul trecut. Schiurile vor fi închiriate cu 30 de lei, iar snowboard-ul cu 20. Dacă va continua să ningă, cu siguranţă vom deschide sezonul de schi. Ar putea fi puse în funcţiune şi tunurile de zăpadă”, a explicat Mădălina Duludei, reprezentantul firmei care administrează pârtia M1 din centrul staţiunii.

Nicio cameră liberă

Cei care vor să petreacă un weekend cu multă zăpadă şi peisaje de vis la Rânca şi nu au rezervat camere din timp, nu mai au nicio şansă. Staţiunea este ocupată la capacitate maximă în acest weekend. „Camerele pentru două persoane s-au închiriat de la 70 la 130 de lei, dar nu se mai găsesc locuri libere”, a declarat cabanierul Constantin Pănescu.

Bucate alese pe masa turiştilor

În aceste zile, se fac provizii pentru minivacanţă. Turiştii vor avea pe masă preparate tradiţionale, dar şi sofisticate. „Noi le pregătim turiştilor bucate tradiţionale cum ar fi sărmăluţe, pomana porcului, tigăile picante, carne la garniţă şi multe altele, rulade reci, rulade calde şi multe alte preparate. Vom avea şi preparate cu carne de vânat”, a declarat Ionuţ Nagâră, un alt cabanier din zona montană.

Drumarii, în alertă

Şi drumarii rămân în alertă pentru ca şoseaua să rămână deschisă şi să nu apară probleme. Şase utilaje sunt pregătite să intervină în caz de nevoie. Drumarii au ieşit deja la intervenţii. Au îndepărtat zăpada de pe carosabil şi au împrăştiat peste zece tone de material antiderapant.

Vizualizări: 1,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: