Ce obiectiv a stabilit Mihai Rotaru pentru Universitatea Craiova

Mihai Rotaru i-a băgat în ședință pe jucătorii Universității Craiova în cantonamentul din Austria. Patronul oltenilor vrea cu orice preț mai ales calificarea în grupele Conference League. Adversara oltenilor în turul al doilea preliminar este Vllaznia Shkoder.

Finanțatorul grupării din Bănie a discutat și cu staff-ul echipei, iar din discuție a reieșit că Universitatea nu va mai pune mare preț pe cucerirea Cupei României. Mihai Rotaru are ambiții mari în sezonul viitor, iar omul de afaceri a ales să meargă în Austria, pentru a fi aproape de echipa preluată recent de Laszlo Balint. Cu această ocazie, jucătorii au aflat că trebuie să se lupte la titlu, dar mai ales să prindă grupele Conference League, acolo unde România a avut o singură reprezentantă în sezonul trecut: CFR Cluj.

Universitatea Craiova va juca anul acesta pentru a şasea oară consecutiv în preliminariile unei competiții europene. În 2017, Universitatea a fost eliminată, în preliminariile Europa League, de celebra AC Milan, dubla disputată la Severin şi pe San Siro, fiind adjudecată cu 1-0 şi 2-0 de „diavolii” antrenaţi atunci de Vincenzo Montella. În  2018, Universitatea Craiova a avut din nou parte de un adversar imposibil în preliminariile Europa League, RB Leipzig, fiind eliminată după 1-3 în Germania şi 1-1 în Bănie.

Unicul parcurs mai consistent al Universităţii Craiova în cupele europene a fost în 2019, când oltenii au trecut de azerii de la Sabail (3-2 şi 3-2) şi de ungurii de la Honved Budapesta (0-0 şi 3-1, la lovituri de departajare), dar s-au oprit în faţa lui AEK Atena (0-2 în Bănie şi 1-1 la Atena).

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: