CSM Târgu Jiu va avea şi secţie de fotbal

Clubul primăriei Târgu Jiu va avea începând cu luna iulie şi o secţie de fotbal pentru copii şi juniori între 7 şi 12 ani. Este vorba de grupele de copii şi juniori care evoluează în campionatele organizate de AJF Gorj, copii născuţi în anii 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015.

CSM Târgu Jiu a anunţat miercuri că va avea activă, de la data de 1 iulie 2022, și secția de fotbal care se alătură astfel secţiilor de handbal, baschet, lupte, box şi atletism. Deşi la înfiinţarea clubului s-a precizat clar că CSM nu va face concurenţă cluburilor deja existente prin secţiile sale, exact acest lucru l-a făcut luând sportivii ai CS Pandurii de la sporturile individuale iar acum urmând să ia sportivi de la alte cluburi din Târgu Jiu le secţia de fotbal. „Da, este acum o certitudine! Familia CSM Târgu Jiu se mărește, iar fotbalul se adaugă celorlalte cinci secții sportive în care CSM Târgu Jiu își desfășoară deja activitatea: handbal, baschet, lupte, box și atletism.CSM Târgu Jiu va porni la drum în fotbal cu grupe de juniori născuți 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 și 2015”, a anunţat oficial csmtargujiu.ro, care susţine că le va da posibilitatea copiilor să se pregătească într-un mediu profesionist, lăsând să se înţeleagă că până acum s-au pregătit într-un mediu neprofesionist: „Având în vedere faptul că orașul Târgu Jiu a avut tot timpul copii talentaţi și o deschidere largă spre fenomenul fotbalistic, CSM Târgu Jiu, prin noua secție de fotbal, le dă posibilitatea copiilor din Târgu Jiu și județul Gorj, care vor să practice fotbalul, să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu profesionist, bine organizat, sub supravegherea celor mai buni antrenori și cu o bază sportivă excepțională”. Ar fi de precizat că oraşul Târgu Jiu nu duce lipsă de cluburi de fotbal la care să se pregătească copii în mediu profesionist, fiind chiar destul de multe, dovadă faptul că nu toate grupele de copii care joacă la Târgu Jiu pot fi programate pe terenul sintetic, unele alegând să se deplaseze în judeţ pentru meciurile de acasă.

Târgu Jiul are de fapt, de peste 60 de ani, o echipă de fotbal emblematică, numită Pandurii, care are de asemenea un centru de copii bine clasificat de FRF, şi care îşi desfăşoară activitatea într-un mediu profesionist, având la dispoziţie vestiare şi un teren sintetic, toate realizate pe banii clubului Pandurii. Rămâne de văzut acum în ce constă „baza sportivă excepţională” oferită de CSM Târgu Jiu care nu are nici un teren de fotbal şi nici vestiare, pentru că cel sintetic este deja supraaglomerat de cele peste 24 de grupe de copii şi juniori care evoluează acolo.

În plus terenul sintetic este într-o avansată stare de uzură şi are nevoie urgent de îmbunătăţirea suprafeţei de joc rămasă fără stratul de granule din cauciuc şi ruptă pe alocuri. Asta pentru că primăria permite ca pe teren, după terminarea programului juniorilor, să vină şi să joace fotbal  persoane străine, care folosesc seară de seară chiar şi nocturna terenului sintetic, fără să plătească, şi vandalizează atât terenul şi băncile de rezerve cât şi clădirile alăturate acestuia. Nu de puţine ori localnicii de pe stada Bicaz şi aleea Bicaz au reclamat spargerea geamurilor şi ţiglei de pe case de mingile aruncate de persoanele care deranjează şi fonic după ora 22:00 noaptea.

Terenul respectiv nu e păzit şi nimeni nu întreabă persoanele care vin şi aprind nocturna chiar şi la miezul nopţii de ce distrug porţile sau băncile de rezervă, majoritatea acestora fiind vandalizate.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: