Unde se vor pregăti fotbaliştii de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a anunţat că va avea secţie de fotbal şi că, după data de 1 iulie, reprezentanții clubului vor avea întâlniri și discuții cu copiii și părinţii pentru a le prezenta noul proiectul fotbalistic juvenil. Rămâne de văzut unde se vor pregăti copiii şi juniorii de la clubul primăriei, pentru că terenul sintetic de la Târgu Jiu este supraaglomerat dar şi deteriorat pentru că este folosit abuziv de persoane neautorizate.

Clubul primăriei promite copiilor care vor să facă fotbal condiţii de a se pregăti într-un mediu profesionist, după cum a explicat într-un comunicat oficial, fără a preciza exact unde se vor antrena aceştia: „CSM Târgu Jiu, prin noua secție de fotbal, le dă posibilitatea copiilor din Târgu Jiu și județul Gorj, care vor să practice fotbalul, să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu profesionist, bine organizat, sub supravegherea celor mai buni antrenori și cu o bază sportivă excepțională”. Până acum primăria s-a dovedit a fi un administrator neglijent al terenului sintetic, acolo unde se pregătesc zeci de grupe de copii de la cluburile din Târgu Jiu şi unde îşi dispută meciurile oficiale peste 20 de grupe de copii şi juniori. În ultimul sezon AJF Gorj a atras atenţia că terenul nu dispune de vestiare şi nici de grupuri sanitare pentru spectatori şi participanţi la meciuri, părinţii reclamând acest „mediu profesionist” oferit de primărie chiar şi la Avocatul Poporului.

Pe lângă aceste nereguli de ordin sportiv, terenul nu este păzit şi oricine poate veni în week-end şi noaptea să distrugă porţile sau băncile de rezerve, toate acestea fiind încă proprietatea clubului Pandurii, cel care a amenajat acest teren. Plasele porţilor au fost tăiate iar scaunele de la băncile de rezerve sunt complet distruse.

Preluat de la clubul Pandurii, care l-a amenajat pe cheltuiala clubului în 2018, terenul sintetic s-a degradat constant şi prin uzura cauzată de numeroasele meciuri disputate pe teren dar şi prin folosirea abuzivă de către persoane neautorizate care utilizează gratuit inclusiv nocturna terenului, în fiecare noapte, energia consumată fiind plătită de Primăria Târgu Jiu.

Aceasta fiind situaţia reală, tot ce poate oferi clubul primăriei grupelor de copii pe care le va înfiinţa, cel mai probabil cu copii de la alte cluburi pe care le va falimenta, sunt aceleaşi condiţii proaste de care copii dispun la meciurile din campionat de pe terenul sintetic.

Galerie foto






Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: