Propunere de schimbare a sistemului de joc la baschet

Antrenorul echipei locale de baschet masculin, Claudiu Alionescu, şi-ar dori o schimbare a sistemului competiţional din Liga Naţională de Baschet Masculin. Revenirea la formatul clasic din baschet ar putea aduce la Târgu Jiu cele mai bune echipe din campionatul românesc.

La fel ca multe echipe de baschet din ţară, şi CSM Târgu Jiu se numără printre formaţiile care ar dori o schimbare a sistemului competiţional din LNBM. Antrenorul  Claudiu Alionescu a explicat că își dorește schimbarea sistemului competițional pentru ca publicul să poată vedea la Târgu Jiu cele mai bune echipe din campionat.

Practic ar fi vorba doar de o revenire la un format clasic, care se juca în Liga Naţională atunci când Energia evolua în prima ligă. Între timp, în ultimii ani, federaţia a apelat la un sistem foarte complicat de promovare a echipelor care a îndepărtat publicul de acest sport.

Antrenorul echipei CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, şi-ar dori ca viitorul sezon să se desfășoare după acelaşi sistem în care se juca atunci când Alionescu mai era încă jucător activ şi când Energia Târgu Jiu era în perioada de glorie: „A fost un format nou care a fost implementat în ultimele două sezoane dar acum se discută la revenirea la un format clasic, cum este în majoritatea ţărilor europene. Pe data de 15 iunie va fi o şedinţă preliminară la federaţie şi sperăm ca atunci să se traseze unele direcţii despre cum va arăta formatul din sezonul viitor. Eu îmi doresc, de asemenea un format mai simplu, un format care să ne permită şi nouă dar şi iubitorilor de baschet din Târgu Jiu să vedem la lucru majoritatea echipelor din campionatul românesc”.  Alionescu a mai precizat că nu crede că structura competiției ar afecta clubul din punct de vedere financiar.

Pe 15 iunie Federația Română de Baschet ar putea vota revenirea la acest sistem ce ar face ca CSM Târgu Jiu să poată aduce la Târgu Jiu cele mai bune echipe din campionatul de baschet din România.

Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: