CE Oltenia a rămas cu bani din împrumutul pentru certificate

Oficialii Complexului Energetic Oltenia pot răsufla ușurați. Au achiziționat toate certificatele de dioxid de carbon necesare pentru a se conforma normelor europene și va funcționa fără probleme și de luna viitoare din acest punct de vedere. În plus, compania s-a ales și cu ceva economii după aceste achiziții. Banii rămași nu vor putea fi folosiți oricum.

215 de milioane de euro a reușit să împrumute compania ca să cumpere certificatele de CO2 de care avea nevoie ca să poată funcționa și după 30 aprilie 2020. Nu a cheltuit însă toți banii ca să se conformeze. Potrivit unor surse, cam un sfert din bani au fost economisiți.

Economiile vor putea fi folosite pentru plata certificatelor verzi ori pentru noi investiții, după cum a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, într-o intervenție la Tele3: „S-au finalizat, s-au făcut și conformările pentru trei dintre termocentrale. S-au demarat și pentru cea de-a patra termocentrală. Procesul de achiziție s-a finalizat de marți. Au mai rămas fonduri. Acele surse sunt destinate achiziției de certificate verzi, investițiilor. Nu ne rămân la dispoziției să îi cheltuim cum dorim”.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: