CE Oltenia crede că minerii sunt „apţi“ de tăierea sporului de carieră

Complexul Energetic Oltenia susţine că în companie nu sunt mulţi salariaţi care au avut de suferit în urma condiţiilor extrem de grele de lucru din carieră. Compania a remis un comunicat de presă prin care a raportat un număr de 98 de persoane cu boli profesionale în minerit, la un număr de 18.700 de angajaţi. Din păcate, directorul companiei Laurenţiu Ciurel nu a înţeles esenţialul, şi anume că într-o carieră condiţiile de lucru sunt grele indiferent de cine e şeful CE Oltenia, de anotimp sau de investiţiile la locul de muncă şi că eliminarea sporului de carieră este de neacceptat.

CE Oltenia spune că la nivelul companiei sunt 36 de persoane cu afecţiuni pulmonare, 29 cu afecţiuni ale coloanei vertebrale şi 33 cu afecţiuni auditive. Societatea energetică susţine că 0,53% din angajaţi suferă de boli profesionale, pe care oricum le-au dobândit înainte de înfiinţarea CE Oltenia!!! „În funcţie de obiectul de activitate, in sectorul energetic sunt înregistrate 41 de cazuri, iar in sectorul minier 57 de cazuri. Numărul total de personal cu boli profesionale reprezintă un procent de 0,53% din numărul total de salariaţi, majoritatea dintre aceştia fiind depistaţi înainte de data înfiinţării CE Oltenia“, se arată în comunicatul de presă.

Mai departe, societatea se scuză şi susţine că „asigură controale medicale periodice, măsurarea noxelor si monitorizarea evoluţiei acestora, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin aplicarea de soluţii tehnice de actualitate prin programele de modernizări si reabilitări derulate, inclusiv schimbarea locului de muncă la propunerea medicului de medicină a muncii si cu acordul salariatului“. Şi dacă ar asigura reabilitări şi modernizări sau echipamente de lucru situaţia dintr-o exploatare minieră ar fi aceeaşi. 

Lista de reduceri a conducerii CE Oltenia este lungă, în total 40% din cheltuielile cu salariaţii, dar cea mai revoltătoare decizie este eliminarea sporului de carieră. Această decizie a fost aspru criticată de opinia publică, iar pe Facebook angajaţii au postat imagini de la locul de muncă dorind să arate că merită din plin sporul de carieră.

CRITICĂ

De asemenea, deputata PNL Gorj Niculina Mocioi a cerut o situaţie cu îmbolnăvirile profesionale, invocând discuţii cu angajaţii CE Oltenia care se plâng de condiţiile de lucru şi starea de sănătate. Atunci, directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, spunea că solicitarea acesteia este „o chestiune de doi lei“ şi că Mocioi nu se pricepe la energie.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: