Firma Succes, insolvenţă la cererea băncilor, nu a patronului

Tribunalul din Ilfov a respins, luni, cererea de intrare în insolvenţă depusă de Succes, firmă deţinută de Nicolae Sarcină. Judecătorii au luat act de două cereri de intervenţie ale Băncii Transilvania şi Piraeus Bank, pe care le-au considerat drept cereri ale creditorilor de intrare în insolvenţă a Succes Nic Com. În consecinţă va fi deschis un nou dosar de insolvenţă, care va fi judecat de acelaşi complet. 

Instanțele de judecată au pronunțat ieri un prim verdict în dosarul de insolvență depus la începutul acestei luni de Succes Nic Com la Tribunalul Ilfov, magistrații având de judecat și cererile prin care două bănci doreau să fie părți în dosar. Cererile le-au fost respinse, însă magistrații au admis deschiderea unui nou proces, la același complet, în baza solicitărilor de insolvență venite de la cei doi creditori, băncile dorind să își recupereze banii pe cale legală. „Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie formulate de creditorii Banca Transilvania SA Sucursala Tg-Jiu şi Piraeus Bank Romania SA. Respinge ca neîntemeiată cererea debitorului SC Succes Nic Com SRL cu sediul in Loc. Voluntari, str. Bucegi nr. 1, Judeţ Ilfov, înmatriculat în Registrul Comerţului sub nr. J 23/3551/2013, având CUI 5762598, având ca obiect deschiderea procedurii generale a insolvenţei”, au decis judecătorii cu privire la solicitarea de insolvență depusă de firma lui Nicolae Sarcină. 

Instanța a apreciat că cererile de intervenție depuse de Banca Transilvania și de Piraeus Bank  România SA sunt, de fapt, cereri de deschidere a producerii de insolvență și, ca urmare, la Tribunalul Ilfov a fost creat un nou dosar, unul în care judecătorii chiar vor trebui să decidă dacă Succes intră sau nu în insolvență, dar nu la solicitarea sa, ci a băncilor de la care a luat credite. Procesul ar urma să înceapă în primăvară, până atunci Nicolae Sarcină fiind nevoit să facă față tuturor problemelor pe care le are la firmele sale. „(…) Califică cererile de intervenţie formulate drept cereri de deschidere a procedurii şi dispune trimiterea lor Compartimentului Registratură pentru constituirea unui nou dosar având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei la cererea creditorilor, care se repartizează aceluiaşi complet, cu termen la 10.03.2015, orele 09.00, cu citarea părţilor”, au stabilit judecătorii.

Cererile de deschidere a procedurii insolvenței vor fi comunicate și la ANAF, care are un termen de 10 zile pentru a le contesta, ANAF având la rândul său de recuperat de la Succes Nic Com alte datorii, de milioane de euro. Decizia de ieri poate fi și ea contestată, caz în care Curtea de Apel București va da un verdict final cu privire la insolvența pe care Succesul și-a cerut-o la începutul anului.

REACŢIE

Premierul Victor Ponta a fost întrebat ieri, după şedinţa de birou permanent a PSD, cum comentează posibila insolvenţă a firmei Succes. „Nu am voie ca Prim Ministru să discut chestiuni private, despre o firmă privată”, a spus Ponta, citat de www.ecopolitic.ro.

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: