Fasole păstăi conservată la borcan

Majoritatea gospodinelor păstrează fasolea verde pentru iarnă conservată la borcan, cu sare, fiind mult mai bine de păstrat decât cea cogelată care îşi pirde din proprietăţi.

Fasolea verde păstăi se poate conserva foarte uşor şi rapid şi se păstrează foarte bine pentru iarnă. Timpul de preparare este de 30 de minute iar timpul de gătire total, cu tot cu sterilizare este de 105 minute.

Ingrediente:

  2 aspirine

  sare

  1 kg fasole păstăi

Mod de preparare: Fasolea păstăi cunoscută și sub denumirea de teci poate fi păstrată foarte bine la borcan, în cămară, pentru iarnă. O conservă pe care gospodinele o pregătesc adesea chiar din vară pentru a se bucura de gustul delicios al păstăilor și în plină iarnă. Are un gust delicios, este sănătoasă, sățioasă și extrem de ușor de pregătit. Dacă vrei să te bucuri de fasolea păstăi și în sezonul rece, cel mai indicat este să îți pregătești conserve pentru iarnă.

Fasolea spălată se pune la fiert în apă cu sare măsurată în proporţie de 2 linguriţe pentru fiecare litru de apă. Nu se fierbe complet, doar 15 minute, şi când este aproape fiartă, se pune în borcane. Deasupra se toarnă zeama sărată în care a fiert. Se pune câte o aspirină în fiecare borcan şi se astupă. Se pun la fiert într-un vas mare şi se lasă 90 de minute.

Vizualizări: 2,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: