CE Oltenia desfiinţează departamente întregi de la sucursale

Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energie din CE Oltenia, a declarat la TV Sud că societatea are două mari direcţii de restructurare în a doua jumătate a acestui an. „Urmărim o reorganizare a întregului complex, astfel încât sucursalele de producţie să rămână fără componentă financiară, comercială şi de investiţii. Tot aparatul necesar va fi concentrat la nivelul complexului, acolo va rămâne doar personalul productiv pe parte de exploatare, pe parte tehnică. Economiştii vor fi trecuţi în producţie, în baza calificării de dinainte de a obţine diploma de economist”, a explicat Medinţu.

A doua direcţie de restructurare se referă la reducerea de personal. Chiar dacă planul de concedieri colective va fi pus în aplicare de anul viitor, deja se lucrează la criterii. „În acest am reuşit să menţinem complexul pe profit printr-o echilibrare mai bună a cheltuielilor. Din 2014, vom face dacă nu noi, cei care vin în locul nostru, o diminuare a forţei de muncă”, a spus Medinţu. În planul de management al lui Ciurel se vorbeşte de 3000 de concedieri, eşalonate pe mai mulţi ani. În 2014 vor pleca acasă cu plăţi compensatorii 600 de angajaţi.

Medinţu a spus că, dacă anul se încheie pe profit, va fi evitată privatizarea majoritară: „Dacă reuşim să închidem anul 2013 pe profit, ne ducem cu semestrul 1 din 2014 pe profit, eu nu cred că se va merge pe privatizare majoritară, ci va rămâne doar majorarea de capital de 15%”.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: