Concedieri la FNME! Ruşeţ renunţă la salariu

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie, Ion Ruşeţ, susţine că va renunţa la indemnizaţie începând cu data de 1 septembrie. Acesta a declarat că o parte din cei 11 salariaţi ai FNME vor fi disponibilizaţi. Măsura se impune după ce  administraţia CE Oltenia a decis să nu mai reţină pe stat cotizaţiile membrilor.

FNME primea lunar echivalentul a 15.000 de euro din cotizaţiile membrilor, susţine Ion Ruşeţ, care a dezminţit suma de 1,6 milioane de euro pe an vehiculată în presă. „În fiecare lună, între 1 şi 15, ne intrau aceşti bani în cont. În august, administraţia a decis unilateral să nu mai reţină aceşti bani pe stat, ci să le dea salariaţilor posibilitatea de a depune banii la casierie, în baza unor tabele. Sindicatele, fiind în dezacord cu măsura dispusă unilateral de administraţie, nu au depus aceste liste la casierii. Aşa că, şi în situaţia în care membrii noştri ar fi dorit să depună cotizaţia, nu o puteau face. Din această cauză au apărut ceva probleme în ceea ce priveşte desfăşurarea normală a activităţii sindicale la FNME”, a spus Ruşeţ la un post de radio.

Federaţia Naţională Mine Energie are 11 angajaţi, dar numărul lor se va reduce, a declarat Ruşeţ. „Se vor reduce foarte multe posturi. De la 1 septembrie, şi eu voi renunţa la indemnizaţia de la FNME. Sunt măsuri interne pe care trebuie să le luăm”, a spus Ruşeţ la Radio Infinit.

Liderul sindical a mai spus că în această perioadă se discută despre posibilitatea reducerii cotizaţiei pe care o plătesc salariaţii CE Oltenia. „Luăm în calcul ca de la 1 octombrie să avem o cotizaţie fixă. Deocamdată sunt discuţii, urmează să ajungem la o decizie unitară a liderilor de sindicat”, a spus Ruşeţ.

OBLIGAŢIE

Articolul 25, alineatul 8, din CCM al salariaţilor CE Oltenia, arată că: „Părţile convin ca, prin reprezentanţii administraţiei ce au sarcini de serviciu privind plata salariilor, să fie încasată şi virată lunar cotizaţia de sindicat pe baza listelor şi a cuantumului cotizaţiei prezentate de organizaţiile sindicale. Modificările intervenite în structura membrilor precum şi în cuantumul cotizaţiei vor fi comunicate în timp util de către organizaţiile sindicale şi condiţionează încasarea şi virarea acesteia“.

EXPLICAŢIE

Laurenţiu Ciurel a explicat cu ceva vreme în urmă de ce a schimbat sistemul de colectare a cotizaţiilor: „Am acum tot felul de reclamaţii. Ştiţi că deşi este sindicat majoritar nu sunt singurele sindicate din CE Oltenia. Mai sunt sindicate de ordinul a sutelor sau miilor de salariaţi. Am primit două reclamaţii de genul acesta, că abuziv sau din greşeală, cotizaţiile unui sindicat se virează în contul altui sindicat”.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: