Şoc la Finanţe Gorj: 266 de angajaţi în preaviz!

Ziua de ieri s-a dovedit a fi una de coșmar pentru angajații Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj. După ce săptămâni bune au stat în stres din cauza disponibilizărilor, ieri au aflat o veste la care nu s-au așteptat niciun moment. Deși se știa că numai 50 de persoane vor primi preavizele, mai mult de jumătate din salariați au fost puşi pe liber. Printre funcționarii care se află în preaviz se regăsesc și directorii. Aceștia mai au o șansă la un loc de muncă, după ce ANAF va publica lista cu posturile vacante la nivel de țară și pot susține concurs pe post.

Din cei 455 de funcționari, mai mult de jumătate riscă să rămână fără loc de muncă. Ieri, 266 dintre aceștia, printre care și directori, au primit preavizele. „S-au dat 266 de preavize. Nu ne așteptam la un număr atât de mare. Aceste preavize au fost stabilite de către direcția regională, în baza organigramei aprobate de ANFP. La nivelul județului Gorj sunt servicii care dispar, altele care se transformă în birouri, iar altele care trec de regionala Craiova”, a declarat Marin Ciumag, șef administrație.

Directorii finanțiști, cu preavizele în mână

Nu doar funcționarii au primit preavizele, ci și persoane din conducere.  Este vorba de Constantin Șarapatin, fostul director al Direcției Finanțelor Publice Gorj, care nu a vrut să vorbească despre această situație, de Gheorghe Grigorescu - director executiv adjunct inspecție, Gheorghe Paraschiv - trezorier șef, Viașu Cristina - șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu și Elena Dădălău - șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu.

Marin Ciumag, și el fost șef administrativ adjunct la Târgu-Jiu, a primit preavizul, dar odată cu acesta și împuternicirea de șef administrație.

Mai au o șansă

Funcționații de la Finanțele Publice Gorj și-au primit preavizele în sala de ședință, fără nicio explicație. Vestea a venit ca un trăsnet asupra salariaților, care nu se așteptau la un număr atât de mare de disponibilizări. Cu lacrimi în ochi și cu teama că vor rămâne fără un loc de muncă, cei care sunt în preaviz așteaptă cu nerăbdare publicarea posturilor scoase de ANAF la concurs la nivel național și speră că pot salva situația. Ăsta a fost și îndemnul pe care l-au primit odată cu preavizele, să urmărească site-ul ANAF și în 12 zile să opteze pentru unul dintre posturile scoase la concurs.

Sindicatele, luate prin surprindere

Acest număr mare de preavize împărțite la funcționarii gorjeni a luat prin surprindere sindicatele, care cu o zi înainte dădeau aproximativ 50 de persoane care ar risca să primească decizia. „Sincer, nu mă așteptam. Am fost luați prin surprindere. Au primit preavize funcționari din toate serviciile, chiar și din conducere. Acum încercăm să căutăm soluții pentru funcționari, să ocupe vreun post dintre cele vacante la nivel național”, a declarat liderul sindicatului Sed Lex, Răzvan Petcu.

Vizualizări: 3,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: