Marin Condescu: Nu mai candidez. E destul!

Liderul Marin Condescu a anunţat că acesta este ultimul său mandat în fruntea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) şi că nu va mai candida. Întrebat cine i-ar putea lua locul, Condescu a enumerat aproape toţi liderii de sindicat din teritoriu. Declaraţia vine, probabil, după ce unii lideri de sindicat au cerut o schimbare de atitudine a conducerii federaţiei.

Într-un interviu la Radio Infinit, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat că indiferent când va fi organizat congresul, el nu va mai participa, concluzionând că îi ajung 23 de ani în care a condus mişcarea sindicală. „Indiferent dacă va fi în 2013 sau în 2014, eu nu mai candidez la viitorul congres pentru funcţia de preşedinte. E destul, mi-ajung 23 de ani. Poate unele lucruri o să meargă mult mai bine venind din sindicate, membri, oameni care vor să preia această sarcină. Acum să nu credeţi că în momentul în care eu plec de aici toate criticile la mişcarea sindicală pleacă odată cu mine. Cel care vine trebuie să-şi asume şi aceste critici. Eu sunt paratrăsnet şi cel care vine trebuie să ştie de la început că acesta este rolul unui preşedinte, de a prelua toate atacurile dovedite sau nedovedite asupra lui. Cei care îl aleg trebuie să-l susţină şi să nu-l sacrifice într-o lună, două-trei“, a avertizat Condescu.

Lideri pregătiţi să îi ia locul

Pe de altă parte, Condescu nu a spus că părăseşte mişcarea sindicală, ci că nu mai candidează. Cât despre cei care ar putea prelua frâiele federaţiei, Condescu spune că sunt mulţi enumerând lideri precum Mitrescu, Pârvulescu, Golea, Roşca, Iovan, Marciuc, Bordei, Etăgan sau Ruşeţ. „Mulţi oameni buni. De asta şi spun la cei care au pornit aceste atacuri nefondate că în orice moment sunt cel puţin 10 lideri, din Biroul executiv, care în orice moment pot să preia şi ştiu cum se conduce, pentru că fără ei nu aş fi putut“, a spus preşedintele FNME.

„Nu se va isca nicio competiţie, pentru că ştiu că nu voi mai candida. Se ştie de la ultimul congres, când am ezitat“, a mai spus Condescu.

ADVERSAR

Liderul sindical mai spune că problemele din federaţie nu au legătură cu administraţia. „Nu este un război. Administraţia nu am considerat-o niciodată duşman de clasă, adversar“, a explicat Condescu. 

Ruşeţ vrea un lider sindical cu atitudine de secolul 21

Anunţul lui Marin Condescu, acela de a nu mai candida la preşedinţia FNME, a fost comentat şi de prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ. Acesta crede că este nevoie de un suflu nou, de o atitudine de secolul 21. „Marin Condescu are 21 de ani la preşedinţia FNME. Sunt foarte mulţi colegi care au pregătirea, au experienţă, au şi altă atitudine, de secolul 21, o altă atitudine în raport cu administraţia. Important este ca Federaţia să nu intre într-un proces de destructurare, de secesiune din cauza unor dezacorduri personale”, a declarat Ion Ruşeţ la Radio Infinit. Întrebat dacă vrea funcţia de preşedinte, Ruşeţ a spus că: „E mult până departe. Lucrurile sunt în felul următor, fiecare trebuie să-şi prezinte programul pe care-l vede în viitor“.

Golea: Nu există un alt lider care să poată conduce FNME

Un alt lider sindical, Marin Golea, crede că Marin Condescu nu poate fi înlocuit. „În momentul de faţă, nu există niciun lider din linia a doua sau a treia care să poată conduce Federaţia Mine Energie”, a spus Golea la Radio Infinit. Acesta crede că relaţiile pe care Federaţia le are la Bucureşti prin Marin Condescu sunt greu de ţinut de altcineva. Acesta a mai spus că nu vrea să candideze. „Sunt din 1990 în mişcarea sindicală. Pot fi un formator de opinie şi din producţie”, a menţionat sindicalistul de la Rovinari.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: