Ce funcţie i-a oferit Ciurel sindicalistului Ion Ruşeţ

Liderul de sindicat Ion Ruşeţ a anunţat că renunţă de la 1 septembrie la salariul de la FNME, pentru că federaţia a rămas fără bani. Ruşeţ nu va rămâne însă fără salariu, pentru că va fi angajat pe un post de consilier juridic la Cariera Jilţ. Mai mult, acesta nu exclude să i se dea şi un post de inspector social.

Liderii de sindicat înţelegători cu administraţia îşi găsesc uşor de lucru în Complexul Energetic Oltenia. Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, spune că a luat decizia să se angajeze la complex. „Am decis ca de la 1 septembrie să nu mai fiu salariat al FNME şi să fiu angajat pe un post corespunzător pregătirii profesionale”, a spus Ruşeţ, postul fiind acela de jurist la cariera Jilţ. Liderul de sindicat a spus că nu exclude şi posibilitatea ocupării unui post de inspector social.

Interesant este că administraţia CE Oltenia se plânge de numărul mare de consilieri juridici pe care îi are şi chiar a anunţat că va disponibiliza o parte dintre aceştia, pe care îi va înlocui cu o casă de avocatură. Mai mult, jurista şefă Laura Manea s-a plâns că 60% dintre juriştii companiei au făcut studiile la Herculane şi Târgu Jiu, acesta fiind şi cazul lui Ruşeţ.

Şi Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Roşiuţa, a fost ajutat de administraţie să-şi completeze veniturile. Acesta a fost numit în consiliul de administraţie de la Minprest, dar nu pe locul care revine sindicatelor ca acţionar minoritar, ci ca reprezentant al acţionarului majoritar CE Oltenia. Roşca primeşte de acolo câteva sute de lei lunar. Nelu Roşca nu şi-a ascuns dorinţa de a fi angajat la CE Oltenia pe un post de consilier juridic, pentru că a terminat şi el în ultimii ani o facultate de profil.

CONCEDIERI

Prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ a anunţat că federaţia nu mai încasează cei 15.000 de euro din cotizaţii, de când acestea nu mai sunt reţinute pe stat de la salariaţi. În aceste condiţii, locurile de muncă ale celor 11 angajaţi sunt în pericol, a spus Ruşeţ. Cotizaţiile ar trebui depuse de fiecare angajat în parte la casieria unităţii, fapt destul de complicat, mai ales că minerii şi energeticienii primesc salariile pe card.

COTIZAŢIE

Pentru a simplifica sistemul de colectare a cotizaţiilor, FNME ia în calcul renunţarea la aplicarea unei cote procentuale pe salariu, ca până acum, şi stabilirea unei cotizaţii fixe.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: