CE Oltenia face selecție pentru grupul de la Ișalnița  

Complexul Energetic Oltenia a început demersurile pentru înființarea primei societăți mixte care trebuie să facă centrala pe gaze la Ișalnița și caută investitori interesați să i se alăture. Noul grup energetic va fi de 850 de megawatti și va înlocui două grupuri pe cărbune. Proiectul se regăsește și în planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană, dar și în planul pentru decarbonare asumat de țara noastră.

Pentru a-l construi, „CE Oltenia va înființa o societate cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV), la care va contribui cu aport în natură, iar investitorul selectat va contribui cu aport în numerar. În acest scop, CE Oltenia organizează procedura de selectare a investitorilor interesati”, anunță compania.

Oficialii producătorului energetic vor obține finanțare și prin Fondul de Modernizare. „Finanțarea din Fondul de Modernizare care va putea fi obținută de SPV pentru Proiect este o finanțare nerambursabilă și va fi de 50%. De asemenea, CE Oltenia a inițiat procesul pentru obținerea de către SPV a unor finanțări bancare de tip project finance. În acest context, investitorul selectat va avea obligația de a asigura resursele financiare suplimentare contribuției sale la capitalul social, necesare realizării Proiectului dezvoltat de SPV, proporțional cu cota sa de participare. De asemenea, este posibil ca CE Oltenia să contribuie și cu aport în numerar sau altă formă de finanțare și/sau numerar”, se arată în același anunț.

Garanție de 2,5 milioane de lei

Companiile interesate de acest proiect pot depune oferte individual sau în asociere cu condiția să aibă experiențe similare în portofoliu, în domeniul energiei, dezvoltării de grupuri de producție a energiei ori în tranzacționarea produselor energetice. De asemenea, cifra de afaceri, pe ultimii trei ani, trebuie să fie de cel puțin 1,5 miliarde de lei.

Fiecare investitor interesat să construiască grupul de la Ișalnița trebuie să depună, la început, și o garanție de participare la procedura de selecție, în valoare de 2,5 milioane de lei. Data limită pentru depunerea documentelor este 26 septembrie, apoi vor fi analizate ofertele financiare.

Vizualizări: 2,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: