CE Oltenia majorează fondul de salarii

Complexul Energetic Oltenia este nevoit să majoreze fondul de salarii, pentru ca minerii și energeticienii să poată lucra în regim de șapte zile pe săptămână. Cererea de energie pe cărbune rămâne ridicată, dar este nevoie să se lucreze suplimentar și în vederea asigurării stocurilor pentru iarnă.

Liderul de sindicat Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte la Federația „Univers”, a cerut joia trecută în comisia mixtă plata orelor suplimentare, deoarece nu mai există posibilitatea compensării cu zile libere. Cererea mare de cărbune face să fie evident în această perioadă deficitul de personal pe anumite posturi. Răspunsul directorului Sorin Boza la această solicitare a fost unul favorabil, susțin liderii sindicali. „Pentru a exista posibilitatea depășirii fondului de salarii, conducerea societății va elabora un memorandum care va cuprinde condițiile de realizare a producției de cărbune și implicit de energie, pregătirea stocurilor pentru iarnă etc., acestea putând fi atinse numai condiționat de un program de lucru la 7 zile”, au scris sindicaliștii pe pagina de Facebook.

Asigurarea stocurilor de cărbune pentru iarnă este provocarea verii pentru conducerea CE Oltenia. În ianuarie, compania a fost surprinsă de ger cu un stoc care putea asigura producția de energie doar câteva zile. Societatea avea atunci un director nou, care nu putea fi considerat responsabil de situație, rămânând însă de văzut cum va rezolva acesta problema acum. Mai multe cariere miniere au în continuare fronturi de lucru blocate de lipsa exproprierilor, iar termocentralele lucrează la foc continuu, deoarece a fost cerere mare de energie și pe gerul de astă-iarnă, și în primăvară, dar se estimează producție mare și în vara care se anunță una secetoasă.

Vizualizări: 9,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: