CE Oltenia, primii pași pentru realizarea parcurilor fotovoltaice

Oficialii Complexului Energetic Oltenia fac pași importanți pentru demararea noilor grupuri pe gaz și a parcurilor fotovoltaice. Deja au găsit un consultant pentru parcurile fotovoltaice și vor demara licitație și pentru identificarea unei firme care să supravegheze construirea grupurilor pe gaze. Managerul companiei dă garanții că vor fi respectate termenele stabilite în planul de restructurare.  

În ceea ce privește sursele de finanțare pentru investițiile care ar trebui să reducă poluarea, Complexul Energetic Oltenia va încerca să le obțină din Fondul de Modernizare și va adăuga sume din propriile conturi. “Noi contăm, pentru aceste investiții în parcurile fotovoltaice, pe Fondul de Modernizare și sursele proprii. Cred că parcurile fotovoltaice pot fi realizate la termenele pe care le-am propus în planul de restructurare. Am avut licitația pentru consultantul care să întocmească caietul de sarcini pentru aceste parcuri și care să ne asiste pe toată perioada până la finalizarea garanției la aceste parcuri”, a explicat Daniel Burlan, managerul companiei.

Și demararea investițiilor pentru grupurile pe gaz sunt în grafic, a mai dat asigurări Burlan, la Accent TV. „Am început analiza ofertelor neangajate în privința centralelor pe gaz. În cel mult două săptămâni, o să demarăm procedura de licitație și pentru acest consultant. Se discută ca hidrogenul să fie acel combustibil care să asigure continuitate după 2050. Aceste centrale pe care le propunem noi sunt pregătite să primească 30% hidrogen, urmând c,a după modernizări, să se ducă după 2050, spre funcționare pe hidrogen”, a spus managerul companiei.

Planul de decarbonare propus urmează să fie implementat în perioada 2021-2025, iar Burlan a anunțat că vor fi respectate aceste termene. În total, planurile sunt să fie construite opt parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 725 MW, precum și două centrale electrice pe gaz natural la Turceni și Ișalnița, cu 475 MW, respectiv 850 MW. 

Vizualizări: 3,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: