Reacţie după scandalul de la Spitalul Județean: „Părinţii distorsionează adevărul”

Reacție cel puțin șocantă din partea medicilor Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu privire la fetița născută prematur care a avut nevoie de un transfer la Timișoara. Bianca Dănăşel a explicat pe Facebook întreaga poveste tulburătoare prin care a trecut pentru a-şi salva copilul care abia mai respira. Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al instituției și medic infecționist în cadrul spitalului, a declarat că aproape toate acuzaţiile mămicii sunt false și că părinții distorsionează adevărul.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au declarat că mare parte din acuzele mămicii care a avut parte de o experiență îngrozitoare la secția Pediatrie sunt nefondate. Medicii spun că transportul s-a impus din cauza gravelor probleme de sănătate ale fetiței, însă neagă lipsurile din spital şi indiferenţa cadrelor medicale. „Este vorba despre un copil cu probleme la naștere, prematur, care s-a născut cu o greutate de 870 grame, din afirmațiile părinților, doamna profesor de la Timișoara - 670 de grame, la 27 de săptămâni cu diagnostic la naștere de displazie pulmonară. În afară de afecțiunile pe care le avea din naștere, mai figurează și cu o hemoragie cerebrală. Având în vedere gravitatea diagnosticului, plămânul era insuficient maturat, cu probleme respiratorii, oricând se putea întâmpla o afecțiune intercurentă. Din acest motiv, medicii au hotărât transferul lui într-o clinică universitară”, a spus Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Acuzaţii

„După ce fata este preluată de Pediatrie, se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuţ, deoarece nu-i găseau vene. Fata este conectată la aparatul de oxigen, cu mască de adult pe faţă! Secţie de pediatrie fără masca de copil pentru oxigen, masca fiind cât căpuţul Melisei. Anunţ doctoriţa că fetiţa mea face crize de apnee, ea spunând ca nu am dreptate. Într-un final, îi ridică fetei bluziţa de pe ea şi constată şi ea că fata nu respira. Se panichează şi îmi spune ca o depăşeşte cazul, că e grav şi să trimitem fata înapoi la Timişoara. Cu chiu cu vai, obţinem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2, să transfere fata la Timişoara. De aici începe «distracţia». Salvarea refuza transportul fetei, dacă aceasta nu este stabilă şi intubată (perfectă dreptate)... Vine medicul de ATI, mă vede pe hol şi mă întreabă: «Unde-i copilul?!» Eu chem medicul de gardă să discute direct cu dânsa şi el ţipă la mine: «Spune, mă, unde e copilul?!»“, a povestit mămica.

„Încă mai apar aparținători care fac pe medicii”

Medicul Popescu o contrazice pe tânăra mămică. „Abordul venos era prins corect pentru că în toată această perioadă fetița a primit tratament. Medicul a ventilat manual fetița pentru că s-a pus balon manual, pentru că nu toate salvările sunt dotate cu aparat de respirație asistată. Sunt convins că s-a apelat la o salvare de acest tip, însă salvarea nu era disponibilă. (...) Nu i s-a pus mască de adulți, fiind vorba de un copil prematur, cu o distrofie de gradul II-III. Poate i s-a părut mamei că masca era mai mare decât fața fetiței, la un prematur fizionomia este mult mai mică decât la un copil normal. Nu spun că minte, dar distorsionează adevărul. Îmi asum ce spun, îmi asum cuvintele pe care le spun. Distorsionează adevărul. E vorba de distorsionarea adevărului care se face și prin manipulare chiar cu anumite mijloace media. Eu îmi asum ce spun, eu am pățit o chestie similară la o zi după. Eu îi înțeleg că pot să aibă anumite nemulțumiri, dar medicii au o responsabilitate enormă și încă mai apar aparținători care fac pe medicii”, a mai spus medicul infecționist Costinel Popescu.

Vizualizări: 10,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: