Când s-ar putea redeschide Transalpina

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au amânat redeschiderea Drumului Regelui, după ce marţi au efectuat o nouă inspecţie pe tronsonul de drum, împreună cu poliţiştii de la Rutieră şi cu autorităţile judeţului. Pentru a putea ajunge la Vârful Păpuşa, a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire ca să curăţe drumul de gheaţă. Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, Transalpina ar putea fi deschisă pe data de 15 aprilie, în condiţiile în care vremea nu se va înrăutăţi.

Transalpina nu va fi redeschisă pe data de 31 martie, aşa cum se vehiculase zilele trecute. În urma inspecţiei efectuate marţi pe Drumul Regelui, în prezenţa directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, s-a solicitat prelungirea restricţiei de circulaţie. Pentru a se putea ajunge la Vârful Păpuşa, a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire. „Am urcat până sub Păpuşa, dar înainte a trebuit să înlăturăm zăpada din curbe cu o wolă şi cu lamele; sunt zone unde este gheaţă pe drum. Mai sus de Vârful Păpuşa nu am mai înaintat pentru că este zăpadă mare. Pentru miercuri, domnul director a Regionalei a dispus să ducem freza cea mare, la Rânca, pentru a curăţa drumul. Se va trece apoi la montarea parapetului. Ca o noutate, domnul director Bratu ne-a solicitat să efectuăm în zona podeţelor rigole provizorii şi chiar şanţuri, pentru ca apa de pe versanţi să nu mai ajungă în drum”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

O nouă verificare

O nouă inspecţie va avea loc peste două săptămâni. „Domnul director Bratu a dispus ca, în două săptămâni, o echipă de la Regională şi de la Secţia de Drumuri Târgu Jiu, împreună cu inspectorii de trafic şi responsabilii cu întreţinerea drumului, să vină din nou pe Transalpina. Se va face un proces-verbal de constatare, după care se va stabili o nouă întâlnire cu Prefectura şi cu Poliţia Rutieră şi vom stabili data la care vom deschide drumul. Noi sperăm ca în luna aprilie, poate chiar la jumătatea lunii să redeschidem Transalpina, însă trebuie să vedem câtă zăpadă va mai fi pe versanţi şi mai sus de pasul Urdele”, a spus Ion Tudor.

Vizualizări: 3,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: