CE Oltenia, producţie redusă în prima parte a anului

O situație privind producția de energie pe primul trimestrul dată publicității de conducerea CE Oltenia scoate în evidență situația dramatică prin care a trecut compania în ultimele două luni. Dacă în prima lună a acestui an, compania energetică a funcționat la capacitate maximă, cu toate grupurile operaționale din termocentrale, în lunile februarie și martie a avut în activitate mai puțin de jumătate din grupurile energetice.

Admninistrația CE Oltenia a transmis printr-un comunicat de presă că în primul trimestru al anului 2016, societatea a produs 3.3 TWh, a livrat în Sistem Energetic Național (SEN) o mare parte din aceasta, respectiv 3 TWh. Din această cantitate de energie livrată, 0.66 TWh a fost vândută pe Piața Zilei Următoare (PZU) și doar 0,3 TWh pe piața angro de energie electrică. În primul trimestru termocentralele au lucrat la o putere medie de 1520 MW, cu valori de peste 3000 MW în luna ianuarie, a transmis administrația CE Oltenia. Totodată, în perioada ianuarie-martie, în carierele CE Oltenia s-a înregistrat o producție de cărbune de 5.2 milioane tone.
"În primele trei luni ale anului curent, electrocentralele aferente Complexului Energetic Oltenia au funcționat cu 12 grupuri energetice în luna ianuarie și cu 5 grupuri energetice în lunile februarie și martie, acoperind un procent de 20% din producția de energie din SEN", a transmis conducerea CE Oltenia.
Și următoarele luni se anunță critice pentru CE Oltenia. Anul acesta și-a propus să producă 14 TWh. Lucru greu de crezut la cum se prezintă situația la ora actuală. Termocentrala Ișalnița este oprită până la sfârșitul lunii iunie, iar restul unităților de acest gen lucreză cu un singur grup, mai puțin Termocentrala Rovinari, care este cea mai rentabilă din punct de vedere al producerii de energie electrică.

Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: