CE Oltenia, somat să demoleze un bloc de locuințe din Motru

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de primăria Motru să demoleze un vechi bloc de locuințe din zona Însurăței. Autoritățile motrene le-au cerut să pună la pământ clădirea pentru că reprezintă un pericol pentru oamenii din zonă. Pe aceste considerente, primăria Motru a fost și acționată în instanță de CE Oltenia, care vrea să afle cine este proprietarul terenului de sub clădire, ca să poată demola blocul respectiv. Problema este că nu se prea cunoaşte al cui este.

 Responsabilii din primăria Motru au avut mai multe discuţii cu cei din administraţia CE Oltenia referitor la demolarea vechiului bloc de locuinţe din satul Însurăţei. CE Oltenia ar fi de acord cu demolarea, dar nu poate obţine autorizaţie de demolare fără acceptul proprietarului terenului de sub clădire. Cum nu se ştie al cui este, cei de la CE Oltenia au cerut primăriei Motru, pe calea instanţei, să spună cine este proprietarul. După spusele primarului Gigel Jianu, pare să fie o înțelegere între autoritatea locală și CE Oltenia pentru a debloca situația. "Este o procedură. Este o clădire care le aparține, un fost bloc de la Însurăței, și e în ruină. Am solicitat la CEO să-l demoleze, pentru că este al lor. A fost o corespondență cu ei și au spus că într-adevăr clădirea e a lor, dar terenul nu le aparție. Și a mai fost și revendicat și nu sunt acte pe teren. Și atunci mergem în instanță să obțină o hotărâre prin care să le putem da autorizația de desființare", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru. 

Primăria Motru a fost acționată în instanță pentru că terenul se află pe raza municipiului și, cum nu se cunoaște al cui este, municipalitatea din Motru trebuie să clarifice acest aspect. "Blocul a fost unul muncitoresc, face o parte din cele trei sau patru care le aparțin lor, restul au fost vândute. Mai sunt populate şi îngrijite. Acesta este o ruină. Nu mai are acoperiș, este un pericol. Se mai ascund copiii pe acolo, mai intră cineva după vreo cărămidă", a mai spus primarul Gigel Jianu.

Blocul în cauză nu mai este locuit de prin anii '90. La un moment dat a fost atribuit sindicatelor miniere din zonă pentru desfășurarea activității sindicale. 

Autoritățile din Motru spun că nu există vreo posibilitate pentru reabilitarea clădirii, fiind foarte degradată. CE Oltenia a depus acțiunea la Judecătoria Motru, în data de 30 ianuarie, iar obiectul este "acțiune în constatare". Magistraţii motreni nu au stabilit până acum un termen de judecată. 

Vizualizări: 4,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: