Cârciumaru îi evaluează personal pe şefii de instituţii. Cine rămâne!

Senatorul Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, spune că nu admite implicarea excesivă a politicului în administraţie, dar în acelaşi timp anunţă că îi evaluează personal pe şefii de instituţii publice. Unii dintre ei au confirmat discuţiile cu liderul PSD şi spun că speră să rămână în funcţii. De altfel, chiar Florin Cârciumaru recunoaşte că directorii sunt ai PSD, deoarece tehnocraţii nu au avut timp să-i schimbe.

 În cadrul emisiunii, Florin Cârciumaru, senator şi preşedinte PSD Gorj, a declarat că a început evaluarea directorilor şi că discută personal cu aceştia. „De ieri (n.r- joi, emisiunea fiind difuzată vineri) am început să discut individual cu fiecare director de unitate deconcentrată. Această evaluare pe linie profesională va fi făcută de fiecare minister în parte. Aceasta este direcţia dată de domnul Dragnea“, a declarat Cârciumaru, fără să spună care este rolul discuţiei pe care o are cu directorii.

Cârciumaru admite însă că actualii directori sunt tot membri PSD, deoarece „tehnocrații nu au avut timpul necesar să-i schimbe“. Discuţiile ”profesionale” au fost confirmate și de directorii instituţiilor deconcentrate, care aşteaptă acum rezultatul analizei. ”Am purtat discuţii generale despre șomaj, am avut discuții. Te uiți la o analiză pe ani de zile, ce a făcut fiecare de când este în funcție, că așa numai într-o discuție nu ai cum să-ți dai seama. Săptămâna trecută au fost discuțiile. Eu zic că am lăsat o impresie bună, eu unul îmi văd de treabă”, a spus Romeo Chiriac, șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. De altfel, Chiriac spune că a trecut deja printr-o primă evaluare la București, unde a primit calificativul ”foarte bine”.

 Boeriu evaluat, urmează Călescu

Nici șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, nu a scăpat de analiză. Boeriu se aşteaptă la schimbări, dar nu pentru că nu și-ar fi făcut el treaba în instituție. ”Am avut în ultima perioadă mai multe întâlniri profesionale, nu știu acum ce părere are despre DSP, dar sper să aibă o părere bună. Schimbări sigur vor fi, în sensul că se reorganizează activitatea în mai multe instituții, dar nu am teamă”, a spus Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Alți directori așteaptă de la o zi la alta să fie chemați ”la discuții”. Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, spune că n-a intrat încă în vizorul social-democraților. ”Probabil că urmez undeva la sfârșitul săptămânii acesteia. Mă aștept și nici nu mă dau la o parte. Dacă mă solicită, mă supun analizei, categoric. Oricum nu este nimeni bătut în cuie”, a spus Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: