CE Oltenia: Trei accidente de muncă într-o săptămână

Trei salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au fost răniţi, săptămâna trecută, în timp ce se aflau la serviciu. Este vorba de accidente care s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă. Evenimentele au fost raportate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, care va dispune măsuri la finalul anchetelor.

Verificări privind împrejurările în care s-au produs accidentele de muncă vor fi efectuate şi de specialiştii CE Oltenia. „Evenimentele vor fi cercetate de către persoanele juridice în cadrul cărora s-au produs, dosarele fiind depuse ulterior spre avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În urma analizării acestora, vor fi luate măsuri de către inspectorii de muncă, dacă se impun. Pentru evitarea unor astfel de incidente şi a eventualelor sancţiuni din partea instituţiei noastre, recomand angajatorilor prevenţia prin respectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj.

Alte trei accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă au fost raportate la ITM Gorj în perioada 5-12 noiembrie. Două au avut loc la agenţi economici din Gorj, iar cel de-al treilea la Turcenisal, societatea de salubrizare a oraşului Turceni.

Vizualizări: 3,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: