Negocieri în a treia zi a protestului de la Termocentrala Rovinari

Câteva zeci de salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia vor protesta miercuri pentru a treia zi, prin pichetarea porţii 1 de la Termocentrala Rovinari. Tot miercuri îşi vor prezenta revendicările în cadrul comisiei mixte administraţie - sindicate. Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Dumitru Pîrvulescu, a anunţat că susţine revendicările.

Dan Vasile - membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia şi Sorin Olaru - director de Resurse Umane au mers marţi la termocentrala din Rovinari, pentru a discuta cu salariaţii care protestează la Poarta 1. Două dintre revendicări sunt de competenţa companiei, şi anume creşterea salariilor şi acordarea unor vouchere de vacanţă de la 1 ianuarie 2019.

Manu Tomescu, iniţiatorul protestului, a declarat: „Vreau să transmit acest mesaj clar, că noi continuăm protestul. Au venit cei din administraţie la discuţii, dar fără promisiuni ferme. Unii încearcă să spună că este devreme acum, pentru că negocierile pentru un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă vor fi anul viitor. Încearcă să ne ducă pe un drum greşit, dar noi ştim că proiecţia bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor se face acum, în noiembrie – decembrie”, a spus Manu Tomescu.

O delegaţie a protestatarilor va participa miercuri la comisia mixtă administraţie - sindicate, pentru a prezenta revendicările. Salariaţii de la Complexul Energetic Oltenia pichetează termocentrala din Rovinari în timpul lor liber. Circa 40 de salariaţi au participat până acum la protestul care a început luni, din care doar câţiva au stat permanent. „Au venit colegi şi de la Termocentrala Turceni, de la carierele Roşia, Peşteana, Tismana şi Pinoasa. Unii vin cu două - trei ore înainte de intrarea în schimb şi protestează alături de noi, alţii rămân la ieşirea din schimb, dar sunt şi care vin în zilele lor libere”, a spus Manu Tomescu.

Protestatarii mai au două revendicări care ţin de guvern şi parlament. Este vorba despre reevaluarea corectă a locurilor de muncă şi încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiţii speciale sau deosebite, cu specificarea clară şi nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor; integrarea Complexului Energetic Oltenia într-un mix energetic naţional. 

REACŢIE

Federaţia Naţională Mine Energie a reacţionat în a doua zi de proteste şi a cerut Directoratului şi Consiliului de Supraveghere să îi fie pus la dispoziţie proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor. FNME şi-a asumat ca obiective cele patru solicitări ale protestatarilor.

Vizualizări: 3,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: