Boza, apărat de liderii sindicali

O parte din liderii sindicali din minerit şi energie îi iau apărarea managerului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, după ce s-a aflat că pierderea estimată la finalul anului depăşeşte 200 de milioane de euro. Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber de la Cariera Roşiuţa, a spus că nimeni nu putea anticipa evoluţia preţurilor la certificatele de carbon. Bugetul de venituri şi cheltuieli iniţial a luat în calcul un cost al certificatelor de 7 euro, dar acesta a variat, ajungând până la 24 de euro. Compania are de cumpărat 14 milioane de certificate pentru producţia din acest an, termenul fiind aprilie anul viitor. Deocamdată nu este clar dacă toată pierderea vine din costul certificatelor de carbon.

Nelu Roşca a spus că nu există pierderi din exploatare şi că este nevoie de un mecanism prin care statul să intervină pentru limitarea preţului acestor certificate, care este stabilit pe bursă.

La rândul lui, preşedintele Sindicatului Energia Turceni spune că certificatele trebuie subvenţionate. „Politicienii sunt în campanie, vor să ajungă la butoane”, a spus Eugen Iovan cu privire la cei care cer demisia conducerii CE Oltenia. (A.A.)

Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: