CE Oltenia, un milion de lei pentru pregătirea specialiştilor

Complexul Energetic Oltenia va cheltui în următorii doi ani un milion de lei pentru finanţarea învăţământului dual, care pregăteşte tinerii pentru a fi sudori, electricieni sau buldozerişti.

Sorin Olaru, directorul de resurse umane de la CE Oltenia, a spus că sunt şcolarizaţi copii din Gorj şi Dolj. „Avem un program pentru şcolile profesionale în care s-au înscris peste 100 de elevi pe meseriile de care are nevoie Complexul Energetic Oltenia. Avem un program pentru învăţământul dual pe care îl vom susţine cu peste un milion de lei în următorii doi ani, asta însemnând burse lunare pentru 150 de elevi din Gorj şi 30 din Dolj, echipament de protecţie, transport”, a spus Olaru la Accent TV.

Olaru a precizat că tinerii vor fi angajaţi la finalul ciclului de învăţământ pe meseriile pe care se pregătesc, fiind vorba de sudori, lăcătuşi, buldozerişti, excavatorişti şi operatori centrale electrice. Elevii vor face practică la unităţile complexului, astfel că atunci când vor absolvi şcoala vor fi destul de familiarizaţi cu activitatea.

Gheorghe Dobriţanu, director pe partea minieră în CE Oltenia, a spus că şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” ar trebui să studieze posibilitatea de a pregăti ingineri, având în vedere că Institutul de Mine din Petroşani e pe ultima sută de metri cu formarea specialiştilor.

Vizualizări: 3,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: