Investiţia CEO la Chişcani, în analiză

Investiţia de la Chişcani nu este prinsă în proiectul de buget al Complexului Energetic Oltenia pe anul viitor, a spus Sorin Boza, preşedintele Directoratului. Acesta a precizat că se face o evaluare cu privire la oportunitatea acesteia. „Nu avem această investiţie introdusă în planul de buget. Suntem într-o evaluare cu Transelectrica, cu ministerul, cu ANRE. Pentru noi este important ca, dacă băgăm nişte bani, să şi câştigăm. Deocamdată însă este doar o fază de evaluare, nu este în planul de buget”, a spus Boza la Accent TV.

CE Oltenia a preluat termocentrala din Chişcani în 2013, ştergând datorii ale Electrocentrale Grup de 6,4 milioane de euro, făcând în plus o plată de 1,8 milioane de euro. Totul pentru o termocentrală care nu a produs nimic în patru ani, doar a consumat bani cu salariile celor 280 de angajaţi, cu paza etc. 

Punerea în funcţiune a grupurilor pe gaz de la Chişcani ar presupune investiţii de cinci milioane de euro, potrivit unor surse. Sunt însă şi persoane din zona sindicală care au avansat o sumă de patru ori mai mare.

Fondul Proprietatea încearcă de patru ani să anuleze tranzacţia prin care CE Oltenia a preluat grupurile de la Chişcani, considerând că a fost o formă de ajutor de stat. 

Vizualizări: 1,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: