CE Oltenia va produce cu cinci grupuri mai mult decât acum cu 11

Complexul Energetic Oltenia are în prezent 11 grupuri pe cărbune funcționale și încă unul în modernizare. Peste doar cinci ani, va rămâne cu cinci grupuri pe cărbune, dar își propune să dea cu acestea mai multă energie electrică decât o face acum cu 11. Cel puțin asta scrie în planul de restructurare, publicat în rezumat pe site-ul companiei.

Anul acesta a fost cel mai slab din istoria companiei, din punctul de vedere a producției de energie electrică, de circa 8 TWh. Primele două grupuri vor fi închise peste doar câteva luni, fiind vorba de grupul 3 Turceni și grupul 8 Ișalnița. Cu toate acestea, compania estimează pentru anul viitor o producție mai mare, de 10,7 TWh.

În 2023 va mai fi închis un grup la Rovinari și vor fi externalizate cele două grupuri de la Craiova 2. Și totuși, producția companiei va crește până la 11,3 TWh. Închiderile vor continua cu încă un grup pe cărbune la Turceni în 2025 și al doilea grup de la Ișalnița în 2026.

CE Oltenia va rămâne cu cinci grupuri de cărbune, dar și-a propus construirea a cinci parcuri fotovoltaice și a două grupuri pe gaze până în 2025.

Galerie foto


Vizualizări: 3,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: