Creșterea salariilor din CE Oltenia e posibilă. „Doar teoretic!”

Majorarea salariilor din Complexul Energetic Oltenia e posibilă. Teoretic. Practic, mai vedem. O recunosc și liderii de sindicat din companie, deși spun și ei că își doresc salarii mai mari pentru mineri și energeticieni. Totul depinde, evident, de ce buget va avea la dispoziție compania anul viitor, dar și cum va depăși pandemia. Anul acesta pierderile companiei vor fi de sute de milioane de euro.

Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, speră ca producătorul de energie să depășeacă cu bine această perioadă și se bucură că salariile angajaților nu au avut de suferit în pandemie. „Deocamdată, să dea Dumnezeu să scăpăm de această pandemie, să vedem un buget de venituri și cheltuieli pe 2021 real și atunci putem discuta. S-a rectificat bugetul pe situația destul de gravă a indicatorilor din cadrul Complexului, undeva la sfârșitul lui septembrie. La un recul de peste 35% al veniturilor, influența în salarii a fost de 7% și s-a compensat cu șomajul tehnic și alte facilități primite. Nu avem probleme deosebite anul acesta”, a declarat Pîrvulescu, la Impact TV.

Cu toate acestea, Pîrvulescu susține că majorarea lefurilor pentru angajați ar fi posibilă de anul viitor. Cel puțin teoretic. „Chiar dacă per sumă totală s-a pierdut din fondul de salarii, acesta va fi reîntregit. Dacă vom avea o creștere de productivitate, eu sunt convins că se poate discuta de o creștere salarială chiar dacă situația este complicată. Teoretic, se poate. Anul 2020 e un an atipic”, a mai adăugat președintele FNME.

Alți sindicaliști din companie vorbesc deja de cel puțin 500 de lei pe care îi vor solicita administrației să-i adauge fiecărui salariat de anul viitor.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: