Pandemia a băgat zeci de mii de gorjeni în șomaj tehnic

Peste 20 de mii de gorjeni au fost în șomaj tehnic de când a fost declanșată pandemia de coronavirus. Nevoiți să stea acasă pentru că societățile unde munceau și-au suspendat activitatea, oamenii au primit un ajutor de la stat. În total, Agenția de Șomaj Gorj a decontat peste 100 de milioane de lei ca ajutor pentru salariații care au avut de suferit din cauza pandemiei.

Circa două mii de angajatori au fost sprijiniți și, în total, peste 20 de mii de salariați din Gorj au primit șomaj tehnic de când a început pandemia. Nu au fost singurii susținuți de Agenția de Șomaj în ultimele luni.

“Au beneficiat angajatorii care au suspendat raporturile de muncă în conformitate cu articolul 52, litera C din Codul Muncii. Am avut 1.750 de angajatori pentru 20.407 persoane. Suma decontată a fost de 52 milioane de lei de la începutul stării de urgență și până în prezent. Apoi am acordat 41.5 %, încă 56 de milioane de lei decontați din bugetul asigurărilor de șomaj. O parte din sume au fost recuperate din anumite proiecte derulate de AJOFM. Noi am decontat pe lunile iunie, iulie și august. Am suportat noi din salariul fiecărei persoane care a reluat lucrul, dar cu condiția să fi avut cel puțin 15 zile de suspendare a raporturilor de muncă în perioada stării de alertă. Suntem cu plățile la zi. Chiar am fost felicitați de doamna ministru pentru că ne-am încadrat în termene”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Ca să pună totul la punct și să înregistreze toate dosarele, angajații au fost nevoiți să meargă la serviciu chiar și în weekend-uri. „Colegii mei au venit la serviciu și sâmbăta, și duminica. Am conceput o procedură proprie de preluare online a dosarelor pentru cei care urmau să depună documentele pentru a beneficia de indemnizație, cât și pentru cei neindemnizați”, a mai punctat Chiriac, la Accent TV.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: