CE Oltenia verifică 37 de excavatoare. Cine face expertiza

Accidentul de la Cariera Alunu, din primăvară, a determinat oficialii din Ministerul Energiei să dispună verificarea tuturor excavatoarelor din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Compania energetică a pus la bătaie circa 3 milioane de lei pentru serviciile de expertizare a stării tehnice a nu mai puţin de 37 de excavatoare. Acordul-cadru se întinde pe o durată de doi ani, în acest an urmând a se verifica starea de funcţionare a 15 excavatoare cu rotor. Contractul a fost câştigat de Universitatea Petroşani, alături de ICITPML Craiova şi o firmă de construcţii din Rovinari.

„Am participat, împreună cu ICITPML Craiova şi cu o firmă de construcţii din Rovinari, într-un consorţiu la o licitaţie pentru analiza stării de funcţionare a excavatoarelor cu rotor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de 37 de utilaje, pe care trebuie să le analizăm pe o perioadă de 2 ani, cu specialiştii de la noi de la Universitate şi cu cei de la ICITPML Craiova, care au multă documentaţie în acest sens, o să căutăm să finalizăm  cu succes acest contract. Analiza înseamnă ca la fiecare excavator să testăm la vibraţii, în timpul activităţii, rezistenţa structurilor metalice, anduranţa lor, să estimăm durata de funcţionare în bune condiţii a acestor utilaje, în special partea de structură metalică a utilajelor. Vom efectua experimentările pe fiecare excavator în parte, în special probabil la sfârşit de săptămână, pentru a nu deranja prea mult activitatea de producţie. Trebuie să preîntâmpinăm accidente de tipul celui care s-a întâmplat la Berbeşti”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani, Radu Mihai Sorin, pentru informatiavj.ro.

Un excavator 1400 a căzut de pe treaptă şi s-a făcut praf, la Alunu, la sfârşitul lunii mai, fiind vorba de o fostă carieră a CE Oltenia. Sindicaliştii din Gorj au vorbit din nou despre pericolele din cariere, mai ales că lucrează şi ei cu acelaşi tip de excavatoare.

Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: