CE Oltenia a raportat profit la șase luni. Când apar pierderile uriașe!

Complexul Energetic Oltenia a încheiat bilanțul pe primele șase luni ale anului pe profit, pentru că nu a cumpărat și nici nu a provizionat certificatele de carbon aferente producției de energie din prima jumătate a anului. Un șiretlic la care administrația a recurs și anul trecut, când a prezentat la șase luni un bilanț cu un profit de 35 de milioane de lei, iar în câteva săptămâni a depus la guvern un buget rectificat care estima o pierdere de 975 de milioane de lei pe tot anul, pierdere care în final a ajuns la 1,13 miliarde de lei.

De această dată, bilanțul pe primele șase luni arată un profit mai mare, de 188 de milioane, ajustările privind provizioanele fiind însă de minus 893 de milioane de lei, față de minus 357 de milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Peste câteva săptămâni am putea afla însă bugetul rectificat, cu pierderi mai mari decât cele de anul trecut, deoarece prețul certificatelor de carbon a fost mult mai mare.

Administrația CE Oltenia speră ca guvernul să aprobe o schemă de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon și astfel să scoată compania pe linia de plutire, neexistând un plan B.

Vizualizări: 2,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: